"Rasszista megnyilvánulás" miatt, xQc 4000 dolláros büntetést és négy meccses eltiltást kapott az OWL-től

Továbbá csapattársa Taimou, Silkthread a Valiant-ból, illetve az Outlaws edzője TaiRong is bírságban részesült. 

Tegnap este az Overwatch League hivatalosan is bejelentette, hogy három játékost és egy edzőt hivatalosan is megbüntetnek az elmúlt időszakban mutatott viselkedésük miatt. A versenysorozat honlapján található közlemény szerint Timo "Taimou" Kettunen és Félix "xQc" Lengyel a Dallas Fuel-ből, Tae-yeong "TaiRong" Kim a Houston Outlaws, illetve Ted "Silkthread" Wang a Los Angeles Valiant-ból megsértették a liga különböző szabályait és komoly pénzbüntetést kaptak mindezért.

Nem meglepő módon xQc retorziója a legnagyobb, mivel ő már úgymond visszaesőnek számít a korábban tett homofób kijelentése és egy ranked meccs eldobása miatt. A játékos most 4000 dolláros pénzbüntetést és négy meccses eltiltást kapott azért, mert a versenysorozat közvetítésén és a közösségi médiában "rasszista töltetű" emote-ot használt. Nos tulajdonképpen arról van szó, hogy xQc egy alap Twitch emote-ot, a Mychal "Trihex" Jefferson arcát, vagyis a "TriHard 7"-ot spammelte, amikor a versenysorozat egyik munkatársa, az afroamerikai Malik Forté megjelent a képernyőn.

A bejelentés után egyébként xQc megjegyezte közvetítésén, hogy összesen 187 alkalommal használta ezt a hangulatjelet és semmilyen rasszista utalást nem szeretett volna tenni, az meg, hogy Malik épp akkor bukkant fel az adásban amikor beírta, pusztán véletlen volt. Érdekesség, hogy korábban a műsorvezető külön kérte a chat-től, hogy használják a TriHard-ot, illetve ez egy mindennapos beköszönés a Twitch felhasználóktól.


Kicsit a témánál maradva még, a tegnap éjjeli meccseken a Twitch chat egyszerűen nem bírt leszállni a témáról és folyamatosan meg a "TriHard 7" spam, aminek köszönhetően a csatorna moderátorai úgy határoztak, hogy perma bannolják azt, aki használni meri mostantól, szóval csak óvatosan srácok. 

Továbbmenve, Timo "Taimou" Kettunen 1000 dolláros pénzbüntetésben részesült, amiért közvetítésén egy meleg ellenes kifejezést használt egy csapattársára, még január 23-án. Az ügyet még az ESPN munkatársa, Jacob Wolf robbantotta ki nemrég, kérdőre vonva a Blizzard-ot, miért nem büntetik meg a játékost. Taimou természetesen bocsánatot kért az eset miatt egy TwitLonger posztban, amit ezen a linken tudtok elolvasni. A Houston Outlaws edzője, Tae-yeong "TaiRong" Kim még februárban tett közzé egy igencsak offenzív mémet a Twitter falán, amiben az 1945-ös Hiroshimára és Nagaszakira ledobott atombombákkal viccelődik. A balhé kirobbanása után Kim természetesen bocsánatot kért és 1000 dollárt adományozott a Hiroshimai Peace Culture Foundation számára. Végül de nem utolsó sorban, Ted "Silkthread" Wang 1000 dolláros pénzbüntetésben részesült, fiók megosztásért, azonban az ügy részletei eddig nem kerültek nyilvánosságra, szóval nem vagyunk tisztában a körülményekkel. Ha emlékeztek még, decemberben a Shanghai Dragons két játékosa is hasonló büntetésben részesült ugyanezen indokokra hivatkozva. 

A Blizzard egyébként úgy kommentálta az eseteket, hogy " Elfogadhatatlan, hogy az Overwatch League tagjai bármilyen formában gyűlölet, rasszista, vagy diszkrimináló beszédet vagy mémeket használjanak. Mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy a versenysorozat egy befogadó környezet legyen minden játékos és rajongó számára és reméljük, hogy ezen lépéseink demonstrálják, mennyire komolyan vesszük az ilyen eseteket. 

Ti mit gondoltok, jogosak voltak a büntetések vagy a Blizzard kicsit szigorú volt?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!




 

Kövess Minket!