Az MTK Budapest újra elbukott, a Puskás eSport a Magyar Kupa győztese!

Az MTK Budapest újra elbukott, a Puskás eSport a Magyar Kupa győztese!

Az osztályozómérkőzés után pedig mindkét csapat maradt a saját helyén, a Natio Hungarica az első-, míg a DVTK Pro Club a másodosztályban folytatja a következő szezonban.

Vasárnap este 8 órakor játszották le az osztályozómérkőzést, melyen az első osztályból a 10. Natio Hungarica és a másodosztály 3. helyezett DVTK Pro Club csapott össze.

DVTK Pro Club 1-1 Natio Hungarica
Natio Hungarica 3-1 DVTK Pro Club

Egészen jó formában érkezett a DVTK erre a párharcra, hiszen az utolsó fordulókban elképesztően futballozott a gárda, de a Natio Hungarica sem feltartott kézzel lépett pályára. Olyannyira nem, hogy a 16. percben József egy 20 méterről elvégzett szabadrúgást durrantott a felső lécre. Aztán a 36. percben egy diósgyőri szöglet után labdát szereztek és egy gyönyörű kontratámadás végén Geri révén meg is szerezték a vezetést. Aztán a piros mezesek igyekeztek mindent megtenni az egyenlítés érdekében, egy támadássorozat után egy kicsiben elvégzett sarokrúgás után sok lábat érintve végül eljutott Ádám elé a labda, aki a kapuba juttatta azt. A végére még maradt egy hatalmas kapufa, de Aranyhaj buksijában maradt a győztes találat.

A második mérkőzésen már csak egyetlen esélye maradt a DVTK-nak, támadnia és gólt kellett szereznie. Az elszántsággal nem volt gond, viszont az igazán nagy helyzetek nem jöttek. Egészen az 55. percig kellett várniuk a rajongóknak a gólra, ekkor Lukács az ellenfél tizenhatosán belül szerzett szemfülesen egy labdát, majd egy csel kíséretében zseniális meglátással passzolt Hamesz Hypnohoz, aki bevágta a kapuba. Sokáig nem tartott azonban az öröm, az 58. percben egy szöglet után Ural könnyedén fejelt gólt. Ezután leginkább a középpályán birkóztak a csapatok, majd a 86. percben Aranyhaj nyúlta le Ádámtól a labdát 22 méterrel a kapu előtt  és néhányat tolva rajta elsült a jobb lába. Esélye nem volt a DVTK kapusának, hogy kiszedje a jobb felsőből. Ez a találat padlóra küldte a diósgyőri alakulatot, hiszen néhány percre rá a Hungarica megszerezte a harmadik gólját is, ezzel pedig végleg eldöntötte az osztályozó sorsát.

A Magyar Kupa sorsáról egyetlen összecsapás döntött az MTK Budapest és a Puskás eSports között.

MTK Budapest 0-1 Puskás eSport

Egy héttel ezelőtt a kék-fehérek a bajnokság utolsó fordulójában a túlzott frusztráció miatt elbukták a bajnoki címért folyó csatát, ráadásul ez a fajta idegesség a mostani mérkőzésen is érződött rajtuk. Becsülettel támadtak, igyekezték többet birtokolni a labdát és helyzeteket kialakítani, de az utolsó passzok, illetve a lövések sehogy sem akartak összejönni. A 16. percben aztán egy pofás támadást mutatott be a felcsúti e-sport együttes, Jana gyönyörű kiugratásával Erhardi léphetett meg a védőitől a tizenhatos bal szélénél, aztán a hosszúról érkező Leikauf Tibor elé tálalt, aki az MTK kapujába tessékelte be a labdát. Mint kiderült ez az egyetlen találat eldöntötte a kupa sorsát, hiába mentek előre az MTK játékosai, 1-2 nagyobb helyzeten túl egyszerűen nem tudtak túljárni a frissen az első osztályba feljutott Puskás eSport védelmének az eszén.

A kupa gólkirálya a Wonder Stag eSports-ból zsolti5555 lett, míg a legtöbb asszisztot (3) kelemenkevin osztotta ki az INFINITY ESPORT-ból.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!