Nerf vár Sombrára? Már a profik is zúgolódnak miatta

Nerf vár Sombrára? Már a profik is zúgolódnak miatta

Nem is olyan rég jó néhány erősítést kapott a spanyol hacker hölgy, azonban mostanra úgy tűnik, hogy ez túlzásnak bizonyult.

A februári patchben több fronton is módosították Sombrát, ami akkor még nem tűnt egetrengő újításnak, mindenesetre mostanra már a profiknak is kezd tele lenni vele a hócipőjük. Ami talán a legfontosabb vele kapcsolatban, hogy a Hack több ízben is megváltozott és pont ezt tartják túl erősnek, hogy cooldown nélkül is azonnal folytathatjuk a sikertelen hackelést. A Cast time-ja ugyanis 0.8-ről 0.65 másodpercre csökkent a legutóbbi hónapban.

Aztán jött egy játékos, Zachary "ZachaREEE" Lombardo a Fusion Universityből (a Philadelpiha Fusion akadémiai csapata jelenleg az Overwatch Contenders szériában vesznek részt), és arról beszélt a streamjén, hogy Sombra nerfek várhatóak. Miután megkérdezték, arról tájékoztatta a nézőket, hogy a közelgő nerfet egyelőre ugyan a Blizzard nyilvánosan nem erősítette meg, de már dolgoznak rajta. Az OWL és Overwatch Contenders játékosoknak, akik panaszkodtak a túl erős és idegesítő hackerre, a kiadó elvileg azt mondta, hogy nerfelni fogják.

Az Overwatch Leagueben egyébként még nem ez a verziója szerepel Sombrának, az egyel előttivel játszanak a csapatok. Ettől függetlenül a Contendersben szereplő együttesekből sokan azt állítják, túlságosan jó jelenleg ez a karakter. A Dallas Fuel-ből Christian "Cocco" Jonsson pedig a következőket mondta a metáról:

Winston sokkal szórakoztatóbb így, mint a tipikus dive kompozícióban. Gyakran találkoztunk régebben a Winston és Tracer párosával, de aztán ezt kezdte felváltani egy Sombra, aki bizony képes katasztrófát előidézni az ellenfél sorai között, ha nem figyelnek rá. Cocco emellett azt is kijelentette, hogy Sombrának elsődleges célpontnak kell lennie, azonban ha az ellenfél ezt elmulasztja, akkor megváltoztathatja a mérkőzés dinamikáját. A meccs sokkal inkább Sombra központú lesz, hiszen igyekeznek kivonni őt a forgalomból, mivel problémákat okozhat olyan karaktereknek, mint például Winston és D.Va. Az EMP pedig egy pont elfoglalását, sőt egy mérkőzés megnyerését is jelentheti.

Vannak akik talán túlreagálják az esetet, mások viszont úgy érzik nincs vele igazi gond, mindössze időt kell hagyni a játékosoknak, hogy kidolgozzák a legújabb taktikákat, melyben hatástalanítani tudják Sombrát.

Azt hiszem Andrew "ZP" Rush Overwatch kommentátor és elemző fogalmazta meg ezt a legjobban:

"Nem igazán szeretem, ha a profi játékosok túlreagálnak egy-egy változástatást és azt állítják, nem lehet ellene játszani, anélkül hogy valódi helyzetekben is rendesen letesztelték volna. Még a nagyon tapasztalt játékosok is sajnos hajlamosak túlreagálni a frissítéseket."

Nektek mi a véleményetek Sombráról?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!