Dota 2 Plus: Next level segítség vagy Pay to Win?

A közösségnek meglehetősen változatos reakciói voltak a Valve bejelentésére, megosztotta az embereket az új Dota Plus rendszer bevezetése.

Volt némi idő tesztelni az új funkciókat, de vajon változott-e valamit a véleménye a közösségnek?

A Twitteren sokan bosszankodtak vagy viccelődtek a Dota Plus "pay to win" szellemiségéről. Bár ez a funkció segíthet az újonc vagy kisebb skill szinten lévő játékosnak a Dota 2 elsajátítására és jobb megértésére, de azért tegyük hozzá, hogy még mindig kemény munka és több idő kell az igazi fejlődésre. A P2W onnan fakad, hogy a Dota Plus Analasyt elég sokat segít egy játékosnak a hős és képességválasztásban, a kompozíciók megértésében, valamint további extra grafikonakat és adatokat is szolgáltat egy meccsről, melyhez a nem előfizetők nem férnek ugye hozzá.

Ennek kapcsán érdekes tweetek és posztok láttak napvilágot:

"Azonnal 1 éves előfizetést vásároltam anélkül, hogy gondolkodtam volna, de visszatérítést követelek, ha ezzel sem nő meg 1000 mmr-el a szintem."

"Egyelőre még nem ismerem a Dota Plus minden funkcióját, de annyian sírnak már a "Pay to Win" miatt Redditen, hogy az már meglepő számomra. Ha hozzájárulhat a játékosok ismereteinek fejlesztéséhez, miért ne érné meg? Lefogadom, hogy ugyanazok az emberek panaszkodnak emiatt, akiket a meccsekben is a "noob csapattársak" húznak le."



"Csupán 3,99 dollárért lámából profi bounty játékos lettem mindössze 36 perc alatt!"

Draskyl elég nyersül fogalmazott, de jó érvet hozott fel a Valve döntése mellett, hiszen a vállalkozásoknak pénzt kell keresniük. ShimmyZmizz, egy termékmenedzser hosszas bejegyzést tett közzé, de röviden és tömören a következőket lehet kiolvasni a szavaiból:

"A jelenlegi formában a Plus sokkal kevésbé kizsákmányoló jellegű, mint a TI Battle Pass, ez pedig azt jelzi, hogy a Valve új iránya a bevételszerzési lehetőségekkel az, hogy a jelenlegi játékosok számára a legjobb élményt nyújtsa, így továbbra is folytathatják a Dota 2 fejlesztését az elkövetkező években."

A joinDota is feltette a követőinek a kérdést, hogy miként éreznek a legújabb update kapcsán, és mondhatni ott is megosztottak voltak az emberek.

"Mivel nem kötelező megvásárolni, szerintem rendben van a dolog, amíg a játék továbbra is ingyenesen elérhető. Akik megveszik, azok kisebb előnyben lesznek a többiekkel szemben? Hajrá! Növeljük a játékélményt. Minél több játékos fejlődik, annál nagyobb kihívást jelent."

A közösség legnagyobb különbözőségét ebben a témában a legjobban talán TobiWan által kiírt twitter szavazás eredménye szolgáltatta:

Nektek mi a véleményetek a Dota Plus-ról?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!