Lorewalking: Brigitte Lindholm

Lorewalking: Brigitte Lindholm

A fiatal lány gépészként és fegyverhordozóként kezdte, idővel viszont úgy határozott, hogy meg kell védenie a hősöket, akik az életüket kockáztatják egy jobb világért. 

Előző héten ugye a Blizzard hivatalosan is bejelentette, hogy az Overwatch 27. hősének számító Brigitte tesztfázisának a PTR-on és a karakter a mai nap folyamán bekerül majd az éles szerverekre. A korábbiakból kiindulva akkor úgy spekuláltam, hogy a hősnő pár hétig csak QP-ben, Arcade-ban, illetve a Custom játékmódokban lesz elérhető, a stúdió pedig utána beengedi rankedre is. Sajnos vagy nem sajnos azonban időközben a Blizzard rámcáfolt és Geoff Goodman arról beszélt a Battle.net fórumán, hogy a karakter egészen a 10. szezon kezdetéig, vagyis nagyjából április végéig nem lesz elérhető Competititve Play-ben. Ha kíváncsiak vagytok a döntés hátterére, az alábbi cikkünkben tudtok tájékozódni.

Brigitte csak a 10. szezontól kezdve lesz elérhető kompetitívben

A döntéssel azt szeretnék elérni, hogy a játékosbázis minél jobban begyakorolhassa a karaktert.

Na de öröm az ürömben, hogy ha minden jól megy, akkor Brigitte a ma esti frissítésben megérkezik majd a játékba, ennek apropóján  pedig arra gondoltunk, hogy Lorewalking sorozatunkat, melyben a játék hőseinek háttértörténetét mutatjuk be nektek, vele fogjuk folytatni. Az alábbiakban összeszedtük nektek a rendelkezésre álló infókat a karakter eredeti koncepciójától kezdve a megalkotásán át a lore-ban lévő szerepéig. Vágjunk is bele!

Brigitte Lindholm-ot eredetileg Kim-Seang "Nesskain" Hong alkotta meg a Dragon Slayer képregényhez és ennek köszönhetően a fejlesztőknek már volt egy teljesen jó alapjuk, mielőtt még neki álltak volna játszható hőst faragni belőle. Bizonyos elemeket, mint például a barna haj vagy a szeplők megtartottak, fizikai megjelenését viszont kicsit átalakították és az első koncepciós rajzon még gépészként jelenítették meg. Az alapötlet szerint Brigitte egy amolyan barkácsoló volt, aki az apja, vagyis Torbjörn műhelyében nőtt fel és a későbbi megjelenésének mindez meghatározó részét képezte. A fejlesztőcsapat ezután picit átalakította a design-t és megszületett a Paladin, röviden pally névre hallgató alapkoncepció( páncél, pajzs, buzogány, akárcsak  Johanna a Diablo univerzumban), végül pedig kiegészítették a lore-t és megalkották a háttértörténetét. A folyamatról egyébként ki is adtak egy rövid videót, amiben megtekinthetitek a meghatározó lépéseket, Ben Zhang kommentárjával. 

Az Overwatch időszámítása szerint egyébként Brigitte 2053-ban született Ingrid és Torbjörn Lindholm legfiatalabb gyermekeként, néhány hónappal a White Dome küldetés előtt. A misszió során apja súlyosan megsérült, elvesztve egyik karját és szemét, továbbá ha Reinhardt nincs ott, akkor akár az életébe is kerülhetett volna. Trob kórházi felépülése során érdekes módon Rein nem mozdult az ágya mellől, ami idővel annyira frusztrálta őt, hogy üzletet ajánlott neki, ha békén hagyja, akkor elnevezheti a születendő gyermekét. Így kapta nevét tehát Brigitte, ráadásul Reinhardt lett a lány keresztapja is. 

A hősnő fiatal éveiről jelenleg annyit tudtunk, hogy ő volt az első Torbjörn gyermekei közül, aki érdeklődést mutatott apja munkája iránt, azonban épp az ellenkező témában és fegyverek helyett inkább a páncélok és védelmi eszközök tervezését preferálta. Készített például egy harci páncélt a család macskájának, amit a karakter eredettörténeti videójában is láthatunk. A család és Brigitte környezete egyébként úgy hitte, hogy a fiatal lány apja nyomdokaiba fog lépni, azonban nem így történt és miután keresztapját nyugdíjba küldték az Overwatch-tól, csatlakozott hozzá mint fegyverhordozó. 

A kalandos utazások során Brigitte elsősorban mint gépész tevékenykedett és alapvetően a Crusader páncél javításával foglalkozott, idővel azonban rájött, hogy a fő feladata inkább a Reinhardt-tal való törődés. A felismerés oda vezetett, hogy a kezébe kell vennie az irányítást és neki is ki kell vennie a részét a küzdelemből, szóval harci leckéket vett keresztapjától és idővel nekiállt megalkotni saját páncélját is. A történet szerint legközelebb a már említett Dragon Slayer képregényben találkozhatunk velük, ami egyébként Brigitte első megjelenése volt az Overwatch univerzumában és leszámolnak egy fosztogató bandával. A Reflections képregényben újra láthatjuk őket karácsonykor, ahol a kandalló előtt Reinhardt felolvas Brigitte unoka húgainak és öccseinek, ez után pedig Eichenwalde-nél láthatjuk őket, ahol Winston hívását vitatják meg. Brigitte ellenzi, hogy keresztapja újra csatában szálljon, azonban később elfogadja, hogy Reinhardt-nak ez az útja. Mint tudjuk, ez a döntés végleg megerősíti hősnőnket abban, hogy ő is felvegye a harcot és aktív részese legyen a világ jobbá tételének. 

Ennyi lett volna tehát Brigitte története nagy vonalakban. A karakter hamarosan elérhető lesz majd az éles szervereken is, viszont számítsatok rá, hogy a szerverek túlterheltek lesznek és hosszú lesz a várakozási idő. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!