A 7 legjobb Easter Egg az Overwatchban

A 7 legjobb Easter Egg az Overwatchban

Nem is a Blizzard lenne, ha nem pakolnák tele a játékaikat érdekességekkel.

A Blizzard címek általában szimbiotikusak egymással, szóval nem véletlen, ha jó néhány utalást is találunk bennük egymásról. Az Overwatch sem kivétel ezalól.

Számtalan easter egg-et rejtettek el ebben a játékban is a rajongók számára és bizony nem mindegyiket egyszerű kiszúrni és megtalálni. Nehéz kiválasztani a legjobbakat, de a Dbltap listáján 7 nagyszerű utalás látható:

Zenyatta, Tekhartha Mondatta és Sting

Mindannyian ismerjük Zenyatta-t, hiszen ő az egyik support a játékban. Egy Omnic-szerzetes, aki korábban a Shambali tagja volt. Omnic-szerzetesek egy csoportja, akik úgy gondolják, hogy mesterséges intelligenciájuk ellenére lélekkel is rendelkeznek. A Shambali vezetője Tekhartha Mondatta volt, akit Widowmaker végül meggyilkolt.

Zenyatta Mondatta az 1980-as években megjelent The Police zenekar studióalbumának a címe, melyen a "Do not Stand So Close to Me" című sláger is megtalálható. Nehéz igazi kapcsolatot találni Zenyatta, Tekhartha Mondatta és a Police között, ettől függetlenül érdekes információ.

Dr.Boom

Route 66 első spawn pontjánál a támadó oldalon található a The Panorama Diner, melyben sok mókás dolog van, de az üdítőautomatán tényleg megakadhat az ember szeme. Kicsit közelebbről megvizsgálva gyorsan felfedezhetünk egy Starcraft Zerg szimbólumot és egy Dr. Boom feliratot. Dr.Boom egy utalás a World of Warcraft NPC-re és egy legendás kártyára is a Hearthstone-ban.

Kilrogg

A World of Warcraft másik utalása (amelyből sok van a Overwatchban) a Hollywoodi videokamerákat érinti, hiszen néhány közülük a "Kilrogg" nevet viseli, hivatkozva Kilrogg Deadeye-ra, aki a World of Warcraft egyik legfontosabb szereplője. Kilrogg Deadeye harcos és főnök volt az Ork Bleeding Hollow klánban. A "Deadeye" nevet akkor kapta, amikor elvesztette a bal szemét. Egyetlen lencsés kamera elnevezése egy egyszemű Orc után tökéletes választás volt Blizzardtól. Ha pedig még nem vetted észre, az egyik Kilrogg-kamera ténylegesen követi a payloadot, miután elfoglalták az első pontot.

A három Viking

Egy jóval ismeretlenebb játékot sem felejtett el a kiadó, hiszen a 90-es években az ő kezeik munkája gyümölcseként megjelenő The Lost Vikings is megtalálható az egyik pályán. Nem meglepő módon a Blizzard World pályán látogathatunk meg egy parkot, melynek a Lost and Found Vikings nevet adták. Mindhárom viking látható a falon, bár mindegyikük egy kicsit fura helyzetbe került és valamilyen okból papírfecniket tartanak maguknál.

Képtalálat a következőre: „Confused Travolta”

Nos, egy kis utánajárást követően kiderült, hogy John Travolta híres mozdulatainak mását láthatjuk az ő előadásukban.

Aaaaaughibbrgubugbugrguburgle!

Hanamura defense első spawn pontján kívűl van a Rikimaru Ramen Shop. Az étterem kabalája egy Murloc, mely a World of Warcraft egyik népszerű faja. A Murloc-ok sok mindenről ismertek, a vízben élnek, lándzsákat hordanak maguknál és igen harciasak, de a legmókásabb dolog velük kapcsolatban a hangjuk: "Aaaaaughibbrububugbugrguburgle!"
Ha szeretnétek hallani, csak lőjjetek az óriás Murloc kabalának a szájába az étterem oldalán lévő űrhajóban!

Kosáreső

Mikor az MV-261-es Orca típusú repülőgépben megjelenünk sok dologgal kölcsönhatásba léphetünk. A legviccesebb mégis a kosárlabda palánk, mert hát ki ne szeretne fegyverrel egy három pontosat lőni. Ha mégis sikerül bele hajítani a labdát, akkor egy konfetti esővel jutalmaz meg minket a büszkeségen túl a játék.

Megemlékezés

Egy szomorú dologgal záródik a lista, de az Eichenwalde térkép legújabb kiegészítése talán a legfontosabb easter egg. A támadó spawn pontnál található egy kis polc a falon egy égő gyertyával, mellette egy virággal. Van egy poszter a polc felett, a plakátra három betű mellett (I, D, H) egy szívet is felrajzoltak. Ez egy emlékmű Dennis "INTERNETHULK" Hawelka felé, aki egy német Overwatch edző és profi játékos volt. Tragikus hirtelenséggel halt meg 30 éves korában. Az emlékmű egy csodálatos tisztelgés egy olyan embernek, aki sok időt töltött a játékban, a játékosokkal és a közösséggel is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!