A Top 20 bevételt elérő Dota 2-es nemzet listája

A Top 20 bevételt elérő Dota 2-es nemzet listája

A teljes lista legvégén még Magyarországot is megtalálni.

Az e-Sports Earnings egy közösség által készített kimutatás a hivatalos versenyekről, melyek szabadon hozzáférhető nyilvános információkon alapulnak. A weboldal pontossága a felhasználók közreműködésétől és pontosságától függ. Az oldal lényege, hogy az összes kisebb és nagyobb versenyről begyűjtik a helyezések után járó pénznyeremények összegeit, amelyeket aztán egy adott játékoshoz vagy országhoz rendelnek. Így alakulhatott ki az elmúlt hét év után az alábbi top 20-as lista:

Azt hiszem Kínát nem kell bemutatnom, hiszen hatalmas ország és rengeteg játékosuk keresett már 1 millió dollár felett. Az Egyesült Államokból Universe, ppd és Fear is 2 millió felett kerestek, ami nagyban a TI 2015-ös győzelemnek köszönhető. A svédektől s4 és Zai került a milliós bevétel fölé, míg az ukránoknál csak Resolut1on szerzett ugyanennyi lóvét. Bármilyen meglepő, de az oroszoknál egyelőre még senki nem érte el a milliomos álomhatárt, már ami a tornák után bevételeket illet. Jelenleg Solo áll hozzá a legközelebb a maga 947-er dollárjával.

Tovább böngészve egy kicsit a listát azt láthatjuk, hogy a 67. helyen Magyarország is feltűnik. Nos az weblap szerint 12 játékosunk nyert már kisebb összeget bizonyos versenyeken. Balázs, Miner és Robeszpierre dúskál a pénznyereményekben. Két Go4Dota Cup és az Esportfest második helyezései 62 dollárt értek számukra.

Még egyszer hangsúlyoznám, hogy ezek az összegek csak a szerkesztők által megtalált versenyeket érintik, ezeken felül természetesen lehetnek extra bevételeik a játékosoknak további rendezvényekről is. A teljes listát egy kattintással itt érhetitek el!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!