Riport: TACO a Liquidbe, míg Xizt a Cloud9 felé tart

Riport: TACO a Liquidbe, míg Xizt a Cloud9 felé tart

Hamarosan feje tetejére fordul az észak-amerikai szcéna?

Az SK Gaming olyan keringőt indított el Epitacio "TACO" de Melo kirúgásával, amire valószínűleg senki sem számított. A brazilok a legfrissebb hírek szerint Jake "Stewie2k" Yipre hajtanak, miután a s1mple-flamie üzlet kútba esett. Menet közben kiderült, hogy Tyler "Skadoodle" Latham is távozhat a Cloud9-tól, így már két játékosra is ki kell vesse hálóját az észak-amerikai szervezet, ha folytatni szeretnék részvételüket a Counter-Strike világ legmagasabb szintjén.

Xizt-jdm64 párossal erősítene a Cloud9

Korábban beszámoltunk róla, hogy skadoodle helyére valószínűleg Josh "jdm64" Marzano érkezhet, de a másik játékos kilétéről eddig mély hallgatás volt. A francia flickshot értesülései szerint a C9 most a nindzsákkal tárgyal, ugyanis Richard "Xizt" Landströmre hajtanak. A svéd játékost februárban ültette kispadra a NiP, miután Dennis "dennis" Edman váltotta őt a kezdőben. Az IEM Katowice után szóba hozták a fnatic-kal is, ahol Maikil "Golden" Selim helyét vette volna át, de ez később nem történt meg.

Érdekes fordulat lenne, ha most a Cloud9-ba igazolna, de egyáltalán nem lehetetlen, és a szervezettől sem áll messze az, hogy NiP játékosokat környékezzenek meg. 2015-ben Christopher "GeT_RiGhT" Alesundot szerették volna megkaparintani, de az nem jött össze végül, a Xizt-üzlet viszont igen biztató egyelőre és nem is lenne butaság, hiszen így tarik helyett ő irányítana, az amerikai játékos pedig koncentrálhatna egyéni formájára, ami igen kimagasló az utóbbi hónapokban.

Ha a mostani tervek összejönnek, nemsokára a következő Cloud9 felállást láthatjuk a meccseken:

Tarik "tarik" Celik
Timothy "autimatic" Ta
Will "RUSH" Wierzba
Josh "jdm64" Marzano
Richard "Xizt" Landström

TACO váltja steelt a Liquidben

TACO sem marad csapat nélkül sokáig, ha hihetünk a híreszteléseknek. A Liquid látszólag előrehaladott tárgyalásokat folytat az ő játékjogával kapcsolatban, ugyanis riportok mellett már egy fotó is jelent meg arról, hogy a csapattagokkal tölti az idejét. Szintén a francia lap számolt be róla, hogy már együtt gyakorol Nick "nitr0" Canelláékkal és tegnap együtt nézte velük a Ready Player One-t az alábbi kép tanúbizonysága szerint:

Emellett egy tweetet is közzé tett, melyben megerősítette, hogy észak-amerikai csapatban folytatja, így ezt az üzletet már készpénznek is vehetjük. Ha igazak a pletykák, akkor honfitársát, Lucas "steel" Lopes-t váltja majd a kezdőben. Korábban szó volt róla, hogy ő megy Stewie helyére a Cloud9-ba, de ez mostanra igen valószínűtlennek tűnik. A csere meglepő lehet, ugyanis mindkét játékos hasonló formában van és a szerepeik sem különböznek annyira, de talán TACO mellett szól a kimagasló rutin, A gyakorlatban is látnunk kell majd, hogy ez valóban egy olyan lépés, amiből profitál a csapat.

A Liquid felállása így a következő lehet a forgatás után:

Nick "nitr0" Canella
Keith "NAF" Markovic
Jonathan "EliGE" Jablonowski
Russel "Twistzz" Van Dulken
Epitacio "TACO" de Melo

Képek: HLTV & Doublelift/Twitter

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!