Érkezik az F1 Esport Series második szezonja

Érkezik az F1 Esport Series második szezonja

Egy hatalmas változtatás lesz az előző szezonhoz képest, ugyanis a valódi F1 csapatok is kiveszik a részüket a versenyből.

Tavaly óriási sikert aratott a F1 Esport Series első szezonja, amit végül Brendon Leigh nyert meg.

Elképesztő csata az első helyért; Brendon Leigh az F1 Esport első világbajnoka!

Oacute;riási versenyt hoztak össze a srácok, de végül összesítésben a fiatal brit versenyző végzett az élen.

Idén kicsit változik a lebonyolítás, ugyanis mindegyik hivatalos F1 csapat választani fog magának kettő versenyzőt, akik a csapat színeiben fogják róni a köröket a versenypályákon. A lényeg az, hogy egy Pro Draft rendszer lesz bevezetve, aminek annyi a jelentősége, hogy a kvalifikációból bejutott legjobb 40 versenyző közül válaszhat ki minden csapat kettő darab versenyzőt. Természetesen most is PS4-en, Xbox One-on és PC-n fog zajlani a négy részes kvalifikáció, aminek az első szegmense április 13-ától lesz elérhető, ahol Valtteri Bottas Mercedesével kell felérnünk a pódiumra, úgy, hogy öt kör van hátra az esős futamból és a verseny végéhez közeledve a pálya egyre jobban szárad fel. Platformonként a legjobb 10 fogja összemérni tudását egy élőben is közvetített versenyen, ahonnan a legjobb 3 juthat majd be a Pro Draftba. Ezt követően a csapatok és versenyzőik három élő eseményen mérik majd össze tudásukat. 

Nem kis tétért megy a második F1 Esport Series, ugyanis a konstruktőri és az egyéni világbajnoki cím nyertese is legalább 200 ezer dollárt visz majd haza. Az előző évi nagy sikerre való tekintettel a Formula 1 meghosszabbította a szerződését a Codemasters-szel és a Gfinity-vel egyaránt, valamint a DHL is beszállt az Esport Series-be, mint szponzor. 

"Mindig nagy célként tekintettünk arra, hogy a valós F1 csapatokat is betudjuk vonni az F1 Esport Seriesbe és ez úgytűnik, hogy végre sikerült. Az előző év elég sikeres volt és egyértelművé vált, hogy van rá kereset. Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy az F1 Esport Seriest még jobbá tegyük."Julian Tan, a F1 Esport Series egyik igazgatója

Úgy látszik a motorsportokat is elérte az e-sport és ezek után kételkedni sem merünk afelől, hogy ennek lesz-e jövője. A F1 tavaly bombaként robbant az e-sport világában, de úgy tűnik, hogy megtalálta méltó helyét.

Tavaly kettő magyarnak is szurkolhattunk a F1 Esport Series londoni döntőjében, reméljük idén még többen fogják képviselni hazánkat. Ne habozzatok srácok, próbáljatok szerencsét! ;)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!