R6S: Gőzerővel dolgozik a Ubisoft a toxic játékosok kiszűrésén

R6S: Gőzerővel dolgozik a Ubisoft a toxic játékosok kiszűrésén

Mostanában egyre több mocskolódásnak lehettünk tanúi a text és a voice chaten is. A Ubisoft nem fogja annyiban hagyni ezt a harcot és ezért sok embertől búcsúzhatunk majd el ideiglenesen.

A Ubisoft már egy ideje dolgozik a toxic emberek kiszűrésén, de most álltak rá teljes erővel. 4 módszert harangoztak be, amivel tenni akarnak a durva dolgok ellen, amik a chatben zajlanak. 

Chat megfigyelés

Minden obszén, vulgáris, gyűlöletkeltő, rasszista, szexista, támadó szót kiszűr majd a rendszer, bármilyen nyelven is legyen és annak "durvasága" szerint 2, 7, 15 napos, illetve örök bant kaphat az illető érte. De ahogy ismerjük szép magyar nyelvet, biztos lesz olyan hosszú káromkodás, amit nem fog kiszűrni. Kíváncsiak várjuk, hogy ez a fajta rendszer mennyire lehet hatékony, mert ha valamiben kreatívak az emberek, az a káromkodás. Fontos, hogy nem számít az, hogy hanyadszorra írsz durva dolgokat a chatbe, már az első kitiltás is lehet örök érvényű.

Üzenet chat némítása, chat cenzúra

Ez a funkció várhatóan a harmadik szezonra fog megérkezni. Eddig csak a hang chat-et lehetett némítani, de most azon dolgoznak, hogy lehessen külön a hang és üzenet chatet némítani. Ugyanez vonatkozik a chat cenzúrázására is. A fentebbiek alapján, a csúnya szavakat ki fogják cenzúrázni, szóval ha valakit lelövünk, akkor ne csodálkozzunk, ha csak hashtageket látunk a megszokott ### anyázás helyett.

Csapat gyilkosság 

A csapat gyilkosság nagy probléma az R6S-ben, de az új rendszer figyeli majd, hogy mennyit és mennyi időnként teamkillel az ember. Ha túl sokszor csinálja ezt az ember és direkt, akkor esélyes, hogy örök eltiltás lesz a jutalma az illetőnek. Erre a második szezontól fognak sokkal jobban odafigyelni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!