Hirdetés

Dota 2 Pro Sztori: 10 év után nyert offline versenyt Pajkatt

TZeus | 18/04/16 17:07
Cikk mentése

A kitartás, hit és türelem végül sokadik alkalommal is bizonyítja, hogy sikert ér.

Hirdetés

A Valve 2017-ben jelentette be a Dota 2 Pro Circuit versenysorozatát, melyben az egyes Minor és Major rendezvényeken a pénz mellett a The International 8 meghivójáért cserébe pontokat is lehet gyűjteni.

Egyre több játékos és csapat vág neki, hogy próbára tegye a szerencséjét és bizony a világ legjobbjai rendre ott is vannak a top helyezések valamelyikén. Azonban április 15-én egy különös dolog történt meg a Dota 2 történetében. Ha leírom azt a nevet, hogy Per Anders Olsson "Pajkatt" Lille, akkor valószínűleg sokan felhúznák a szemöldöküket, vagy azért mert nem ugrik be semmi a nevét olvasva, vagy azért, mert ő semmi különleges információt nem jelentene a legtöbbeknek. Nos, ez a svéd úriember az ékes példája annak, hogy a kitartás meghozhatja a várva várt sikert, még akkor is, ha erre rengeteget kell várnia valakinek. Jelen esetben Pajkatt 10 esztendőt töltött a játékkal, miután sikerült végre a Starladder Invitational Season 5 bajnokság LAN döntőjében diadalmaskodnia. Ez volt számára pályafutásának legelső offline győzelme. 10 év egyetlen LAN sikerért. Sokan lemondtak róla, ő is volt, hogy abbahagyta, végül visszatért, hogy megvalósítsa az álmát. Nézzük meg mi vezetett idáig, hogy végül LAN győztesként írta be magát a játék történelmébe.

DotA

Az igazi régi motoros arcok közé tartozik, hiszen neki is a Warcraft 3 egyik külön térképével, azaz a Defend of the Ancients-el indult a pályafutása 2008-ban. Egészen 2009-ig kellett várnia arra, hogy belevesse magát a profi közegbe, ekkor alapította meg többedmagával a Xeo Divine ötösét. Ez még inkább egy lelkes próbálkozásnak volt mondható, az első valódi profi csapata a Ben's Fuck Buddies lett, viszont náluk csak pár hétig játszott. A következő hónapokban folytatta a keresést, jó néhány társulatnál megfordult, aztán 2010-ben végre rátalált egy számára is elfogadhatóra, csatlazott a Ducky's Dream Teamhez. Részt vettek azt ESWC-n, ami abban az időben az egyik legnívósabb európai verseny volt. Teltek múltak a hetek, míg egyszer csak olyan játékosok mellett találta magát a GGnet-ben, mint Puppey és KuroKy. Nem sikerült hosszú ideig itt sem megvetnie a lábát, így tovább állt. Az utolsó gárdája ebben a játékban az OK.Nirvana.int volt, ahol szintén nem kisebb nevekkel tolhatta, hiszen Fear, ComeWithMe és Lacoste mellett küzdhetett vállvetve.

Dota 2

Ezt követően megtörtént a Dota 2 bejelentése, ekkor döbbentette meg a Valve a virtuális világot az egymillió dolláros nyereményalappal megáldott The International hírével. Pajkatt természetesen átállt csapatával együtt a Dota 2-re. Az OK.Nirvana.int volt az egyik a meghívott együttesek közül, így ott lehetett a sorozat legelső kiírásán 2011-ben. Mindenkinek új volt a játék és a gyakorlásra sem állt rengeteg ideje a résztvevőknek, így végül a 7-8. helyen végeztek. Viszont Carry playerként övé lett a torna legnagyobb átlagos Gold per Minute (arany per perc) mutatója.

Két hónappal később az Evil Genius bejelentette az első Dota 2-es csapat felvételét, Pajkatt pedig a Fear, DeMoN, MiSeRy és PlaymatE négyessel együtt igent mondott az ajánlatra. Az ötöst két hónapos bootcamp-ra küldték ki Kínába, hogy a lehető legjobbaktól tanuljanak, na és persze a sikeres szereplések reményében az akkoriban a világ elitjét képviselő ázsiaiakkal gyakoroljanak. A hazatérés után Pajkatt szakított az EG-vel, majd helyette csatlakozott régi csapat- és honfitársaihoz. Pöröghetett a Loda, Akke és Mirakel trióval a tréning az eXperience Gaming-ben. Sokat nem is kellett várni az áttörésre, ugyanis a Counter Logic Gaming felvette őket 2012 februárjában. Ezzel a stackel jól játszottak és az eredmények is jöttek, megnyerték a BeyondTheSummit World Tour-t, és második helyezést érték el a The Premier League 2., valamint a ProDOTA World League 1. szezonjának végén.

2012. október 16-án azonban mégis bejelentette, hogy csatlakozik az LGD.internationalhez Brax, MiSeRy, 1437 és God társaságában. A gárda első eredményére decemberig kellett várni, ekkor diadalmaskodtak a Gigabyte E-Sports Tournament-en, pláne, hogy a döntőben a testvércsapatukat, az LGD.cn-t fektették két vállra. Sajnálatos módon viszont 2013 márciusában a G-League 2012 2. szezonjában elveszítették a finálé kőkemény küzdelmét az Invictus Gaming ellen.

2013. december 13-án kommunikációs problémákra hivatkozva, valamint a vízum megújításának elmulasztása miatt, bejelentette, hogy távozik az LGD.international-ból. A hullámvasút ezzel még nem ért véget, hiszen Pajkatt 2014. május 13-án a mousesports-ban kötött ki, akikkel a 4. helyet sikerült megcsípnie az Asus ROG DreamLeague Season1-ben, miután a Team Empire ellen bukták el az utolsó meccsüket 2-0-ára. Ez nem tántorította el őket, kijutottak a The International 2014-re, viszont az igazán nagy siker itt is elkerülte, ugyanis csak a 11-12. helyig meneteltek, miután a későbbi győztes Newbee-tól szenvedtek vereséget. A TI4 után átigazolási időszakban Pajkatt továbbra is a Mouz-t erősítette, de szép lassan összeállt egy bandával. Az új ötös qojqva, SingSing, EGM és BuLba csatlakozásával a Team Tinker, egy ideiglenes csapat létrejöttét eredményezte, amely az i-League Europe-Americas selejtezőihez alakult. 2016 december 27-én a megújuló ukrán sztárklubhoz, a Na'Vi-hoz szegődött. Sok babér itt sem termett neki, így 2017. július 31-én szép csöndben Pajkatt elhagyta Natus Vincere-t.


Dolgozott ő szakkommentátorként is...

OpTic Gaming

Egy amerikai szervezet, melyet még 2006-ban hoztak létre és olyan játékokban jeleskedtek, mint a Call of Duty és Counter Strike: Global Offensive. 2017-ben nyitottak a Dota 2 világa felé is, rögtön fel is karolták a The Dire nevű társulatot, melyben Pajkatt is az ideje nagy részét tengette. Nagyon aktív volt az ötös, sorra elindultak a nagyobbnál nagyobb tornákon és 6 hónap alatt meg is jártak pár helyszínt. Végül 2018 április 15-én a Starladder ImbaTV Invitational Season 5 LAN versenyén egészen a fináléig jutottak, ahol a VGJ.Thundert gyűrték le 3-1-el. A most 25 éves Pajkatt tehát 10 évet várt arra, hogy a magasba emelhessen egy kupát a nagyközönség előtt. Most már csak úgy, mint ő, mi is reméljük, hogy nem kell ennyi időnek újra eltelnie.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?