PPD kifakadása kényes témára hívta fel a figyelmet a DPC-vel kapcsolatban

PPD kifakadása kényes témára hívta fel a figyelmet a DPC-vel kapcsolatban

Közben befutott a meghívottak listája, és mit ne mondjak, megkérdőjelezhető a döntés.

Miután megnyerte első Minor versenyét ebben a szezonban, Peter 'ppd' Dager nem hagyta szó nélkül a Dota 2 Pro Circuit rendszerét. Dacára az örömnek, aggodalmát fejezte ki a meghívásokkal kapcsolatban, ugyanis a Supermajorre sem csak selejtezők árán lehet kijutni. Egy bosszankodás közbeni tweetje két meghívottról beszélt.

A Supermajor-t a szezon végén rendezik meg, mint az utolsó nagyszabású tornát, amely után végleg eldől kik azok, akik kvalifikáció nélkül jutnak ki a The International 8-ra Vancouverbe.

Nagyobb pénznyeremény és több DPC pontot osztanak szét a résztvevők között, ez pedig alaposan felforgathatja az eddig kialakult és körvonalazódott sorrendet. Mindössze az első 8 együttes kap meghívot a Valvetól. Befutott idő közben a hivatalos bejelentés a szervezők részéről, az OpTic kapitánya nem örül a döntésnek, miszerint játék nélkül ott lesz az Evil Genius és az OG.


A pontverseny jelenlegi állása

Az OG nem tud pontokat szerezni, és még mindig meghívást kap

Az OpTic Gaming Minor győzelme a garantált meghívást érő helyezést 5402 pont fölé teszi. A Supermajor aranyérmese 3375 pontot kap, mely jelenleg az 5. helyet érné. Félelmetes néhány utolsó rendezvényt láthatunk!

A Supermajor fontossága mindenki számára ismert, a verseny nyertese pedig biztosan ott lesz az idei világbajnokságon, szóval miért is kap például az OG meghívót?

Miután Roman "Resolut1on" Fominok elhagyta az európai gárdát, visszacsúsztak a ranglistán és pokoli nehéz dolguk lesz beverekedni magukat a legjobb nyolcba, hogy közvetlenül ott lehessenek a TI8-on. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem tudott pontokat szerezni az OG, a PGL és a Perfect World mégis meghívta a csapatot a Supermajorra. Ezenkívül az egyik észak-amerikai Minor győztes, az EG az ESL One Birmingham után a Supermajorre is jogosult, bár a Mars Media Dota 2 League: Changsha és az EPICENTER XL kvalifikációján sem sikerült keresztül jutniuk.

Korábban arról is terjengett pletyka, hogy a kínai szervezők igyekeznek kevésbé erős csapatokat meghívni a rendezvényeikre, hogy a sajátjaiknak jóval több esélyük legyen a végén. Persze ez is csak feltételezés.

Persze miután a 100%-os információ is közhírré tétetett, így ppd csak nem a levegőbe beszélt, ha már erről osztotta meg véleményét a nyilvánosság előtt. Savanyú a szőlő vagy tényleg lehet benne valami, hogy nem működik jól a meghívásos rendszer?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!