Az OWL európai futballklubokkal erősítene a következő szezonra

Az OWL európai futballklubokkal erősítene a következő szezonra

Ha pedig minden jól megy, akkor az egész világot behálózzák az Overwatch League-el néhány éven belül.

Jelenleg 12 csapat szerepel a Overwatch League-ben. Nagyrészük, pontosabban kilenc alakulat Észak-Amerikából származik, míg kettő Ázsiából és csak egy Európából. Az OWL-t mindig is globális e-sport bajnokságnak nevezték, de jelenleg egy bizonyos térségre fókuszál, mivel az összes mérkőzést Los Angelesben játsszák le.

Nate Nanzer az OWL felelős biztosa a Mail Esports-nak adott interjújában beszélt arról, hogy szeretnék egyensúlyba hozni a régiókat a következő évadra, terveik között tehát új együttesek is szerepelnek a világ minden tájáról.

"Megkezdtük az értékesítéseket a terjeszkedéssel kapcsolatban és valóban kulcsfontosságú piacként tekintünk Európára."

Az elmúlt hetekben az Activision Blizzard munkatársai körbeutazták az öreg kontinenst. Számos nagy múlttal rendelkező e-sport szervezettel beszélgettek el, de különös figyelmet fordítottak a való életben megtalálható sportmárkákra is.

"Rómában jártunk és a vezérigazgatónk, Bobby Kotick beszédet mondott az Európai Klubszövetség közgyűlésén. Itt gyűlt össze a európai labdarúgó klubok színe java. Az elnökük Andrea Agnelli, a Juventus első számú embere. Rengeteg eszme csere folyt a különböző klubokkal. Azt tudni kell, hogy Európa labdarúgó klubjai közül sokan szeretnek előre gondolkodni és az innováció támogatói minden sportágban. Nyilvánvaló, hogy az e-sportok révén ők is új közönséget érhetnek el."

Nanzer állítása szerint elsősorban a következő piacokra fókuszálnának: Franciaország, Németország, Spanyolország, az északi régió, a Benelux államok és Olaszország.

"London már velünk van. Európa-szerte a nagyvárosokat képviselő gárdákat akarunk, mint Párizs, Berlin stb... tehát ezek azok a helyek, amelyekre jelenleg összpontosítunk."

Természetesen nem csak Európa, amely első számú célpontja lehet az OWL-nek. A következő turnéja a vezetőségnek Ázsiába vezet.

"Észak-Amerikában van a bázisunk, így mindig itt egyeztetünk az emberekkel, azonban két hét múlva Ázsia felé vesszük az irányt. Ázsiában hatalmas játékos bázisunk van, és még több OWL csapatot akarunk keletről. Peking, Guangzhou, Bangkok... nagyban gondolkozunk és növekedni szeretnénk, szóval a globális városokat mindenképp szeretnénk bevonzani. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk több észak-amerikai együttest felvenni. Lesznek újak. De most a bővülés szempontjából a hangsúly az európai és az ázsiai területeket érinti leginkább."

Nem korlátozzák azonban a keresést pusztán ezekre a régiókra.

"Brazília egy olyan piac, amely érdekfeszítő számunkra, hiszen hatalmas rajongói közösségünk van ott is. A Contendersben néhány brazil társulat tényleg remekül teljesít. Aztán ott van a Csendes-óceáni térség, úgy mint Új-Zéland és Ausztrália. Tavaly nyáron Sydneyben töltöttem egy kevés időt. Ausztrália e-sport szférája igen aktív volt az elmúlt időszakban az AFL csapatok bevonásával, szóval izgalmas lehet számunkra."

Az Activision Blizzard ezek mellett még a Közel-Keletre is gondolt.

"A gaming közösségek az olyan országokban, mint az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia is remekül megállják a helyüket. Egyelőre még nem lehet azt mondani, hogy az e-sportok melegágya lenne ez a régió, de idővel és a közösség további növekedésével ez is lebilincselő piac lehet."

Minden bizonnyal lesznek új csapatok a Overwatch League 2. szezonjában. A Blizzard egyelőre nem mondott konkrét számot, de Nanzer azt állította, hogy több résztvevője lesz a 2019-ben induló bajnokságnak. Azt sem fedték fel, hogy mennyi lesz az újaknak a bevásárlási költsége. A 12 meglévő együttesnek 20 millió dollárt kellett perkálnia. Nem tért ki túlságosan erre témára, illetve nem is akart semmilyen pontos adatot kiszivárogtatni, de a beszélgetés azt sugallta, hogy a 2. évadba több lehet a beugró összege. Egyelőre az sem tisztázott, hogy a kiadó által előírt világszerte megépített arénákban folytatódnak-e a küzdelmek vagy továbbra is egy helyszíne lesz a mérkőzéseknek. Érdemes még megjegyezni, hogy az időpontokban változás várható, mert szeretnék, ha minél több európai és ázsiai néző tudná figyelemmel követni a találkozókat.

Egy biztos, a Blizzard mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Overwatch League tényleg globális versenysorozattá váljon.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!