Így néz ki eddig a játékosok Hero Poolja a Season 9-ben

Így néz ki eddig a játékosok Hero Poolja a Season 9-ben

Az OmnicMeta legfrissebb elemzése alapján kijelenthető, hogy igazi Flex játékos ritka, mint a fehér holló.

Milyen mély az Overwatch játékosok Hero Pool-ja? Egy átlagos player mennyi hőst játszik a Competitive módban? Ezeket és ezekhez hasonló kérdéseket tett fel magának az OmnicMeta stábja és erőforrásokat nem kímélve utána jártak a válaszoknak. Az alábbiakban a legutóbbi statisztikájukkal ismerkedhettek meg, ami a ranked játékosok Hero Poolját igyekszik feltérképezni. Vágjunk is bele!

A felméréshez csakis kizárólag PC játékosok adatait használták fel, akik legalább 100 meccset játszottak a 9. szezon során. Az alábbi grafikon az egész ladderről tartalmaz információkat és Tierenként, Bronze-tól egészen Grandmaster-ig megjeleníti, hogy a vizsgált mintában a játékosok hány hőst választottak leginkább a meccsek alatt. A statisztikából az derül ki, hogy egy átlagos játékos hero pool-ja 4.5 karaktert tartalmaz, az OTP és kevésbé flexibilis játékosok aránya pedig érdekes módon legtöbb esetben csak alig haladja meg a 30%-ot. Ezen információk alapján kijelenthető, hogy a ladder nagy része elég magabiztosnak érzi magát ahhoz, hogy több hőssel is helyt tudjon állni, a "valódi flex" játékosok aránya viszont, akik legalább 8-9-10 hőssel is képesek szintjükhöz képest jól teljesíteni, relatíve kicsi. 

A játékban ugye alapvetően három fajta kasztból választhatunk, DPS, Tank és Support (a defense és offense hősöket vehetjük nyugodtan egy kalap alá). Az OmnicMetás elemzők kicsit tovább mélyülve a témában elkészítették annak az ábráját is, hogy tierenként a játékosok hány kategóriával játszanak leginkább. Az alábbi grafikonból tisztán látszik, hogy a playerek nagy része inkább két kategóriára specializálódik és kevesen vannak olyanok, akik mind a három kasztot használják rankeden. 1. kategória : Egy kaszt 2. kategória : két kaszt 3. kategória: mindhárom kaszt


Amint látjátok, a játékosok közel 40%-a csak egy kategóriára specializálódik, ami rugalmatlanná teszi őket a mérkőzések során. Az egy kategóriás játékosokat kasztokra lebontva tisztán látszik, hogy a legtöbbjük DPS szerepkörre megy rá, a Supportok száma is számottevő, a Tankokra viszont elég kevesen specializálódnak. Kicsit megfoghatóvá téve a dolgot, öt játékosból egy csakis kizárólag DPS karakterekkel játszik a kompetitív módban.

Végül, de nem utolsó sorban a statisztika kitekint arra, hogy a játékosok hero pooljában mely karakterek a legnépszerűbbek. Érdekes módon itt is a Tankok és a Supportok dominálnak, különösen D.Va, Reinhardt, Moira és Zenyatta. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a DPS játékosoknak jóval több opció áll rendelkezésükre, szóval ez is eredményezheti a számok viszonylagos alacsony méretét. 

Összességében kijelenthető, hogy sok játékos csupán egy adott kasztra megy rá, viszont egyre többen vannak olyanok, akik akár kettővel is helyt tudnak állni rankeden. 

Ti egyébként mennyire vagytok flexibilisek a kasztok közt?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!