Egy interjúban árulták el, hogy Torbjörn rework is várható

Egy interjúban árulták el, hogy Torbjörn rework is várható

Emellett megtudtuk Brigitte egyik macskájának nevét, valamint azt, hogy milyen hősökre számíthatunk a jövőben.

Már közel két hónapja suhinthatjuk az Overwatch legújabb hõsének, Brigitte Lindholmnak a buzogányát, ezért ennek apropóján a PCGamesN leült a Blizzard-al beszélgetni egyet, de a hölgyön kívül több más információ is napvilágot látott.

Geoff Goodman vezető dizájner és Michael Chu vezető tervező volt olyan kedves és készségesen válaszolt néhány kérdésre. Olyan témákról fejtették ki a véleményüket, mint a counter-dive meta, a hibrid support karakterek, és persze ami a legfontosabb, kiderült, hogy Brigitte egyik macskájának mi a neve.

Végül miért hoztátok meg azt a döntést, hogy Brigitte-et counter-dive hősként alkotjátok meg?

"Geoff Goodman: A legerősebb csapatkompozíciókhoz tartoznak a gyorsan mozgó és nagy sebzést okozó hősök, mint például Tracer és Genji. Ezekkel az összeállításokkal általában az ellenség support hőseire fókuszálnak annak érdekében, hogy gyorsan kiszedjék őket. Tehát célunkká vált, hogy Brigitte-el képesek legyünk megvédeni a társainkat az ilyen helyzetekben. A képességeivel mindenképpen hasznosnak bizonyulhat az ilyen taktikákkal szemben."

Az Overwatchban csak a Tank/Deathball és Dive stratégia játszható. Esetleg ha előretekintesz, akkor egy másik formáció is működhet majd?

"Geoff Goodman: Ideális esetben több mint két meta fenntartható lenne. Még akkor is, ha megnézzük az összes térképet, a dive a legkedveltebb taktika, bár az olyan pályákon, mint King's Row, egy cseppet másképp játszanak. Szeretnénk eljutni arra a szintre, ahol a dive egy kicsit kevésbé gyakori, de mindeközben továbbra is életképes és népszerű. Brigitte minden bizonnyal segíteni fog a dive ellen, és remélhetőleg a metát is felfrissíti. Különösen jó Tracerrel és Winstonnal szemben, valamint nagyban segítheti az egyik célponttá vált csapattársát a túlélésben és jól működik olyan nem-dive hősökkel, mint Reinhardt."

Nem aggódsz, hogy a Briggite / Torb / Sym túl sok pajzzsal látják el a DPS játékosokat (különösen a Tracert) mind alacsony, mind a versenyképes meccsekben?

"Geoff Goodman: Némileg. Megpróbáltuk ezt belsőleg néhányszor letolni és nem volt túl sikeres. Szóval, ha nagy probléma merül fel ezzel kapcsolatban, akkor sokféleképpen tudunk megoldást találni rá, hogy miként működjenek együtt a shieldek és az armorok. Izgalmas lesz megnézni, hogy milyen csapatkompozíciókat találnak ki az emberek!"

Osztod ugyanazt a filozófiát, mint a Hearthstone-csapat, hogy inkább olyan eszközöket adtok a játékosoknak, amivel counterelni tudják az erős karaktereket, mintsem lenerfelitek őket?

"Geoff Goodman: Mindig ez a célunk. Sok lehetőség van a játékon belül, amelyek lehetővé teszik a játékosoknak, hogy különböző stratégiákkal lepjék meg az ellenfelet vagy másként játszanak egy pályán. Ettől függetlenül azt mondom, néha nem árt egy-két dolgot gyengíteni, hogy a már létező hősök erősebbek és hatékonyabbak lehessenek."

Miután Brigitte-et egy support tank karakterként, míg Moira-t off-tanként írtátok le, elképzelhető, hogy hybrid hősöket fogunk látni a jövőben is?

"Geoff Goodman: Mindig azt akarjuk, hogy a játékosoknak sok lehetőség közül lehessen választani. Néha ez olyan hibrid hősöket jelent, mint például Brigitte (Tank / Healer), Zenyatta (Damage / Healer) vagy Roadhog (Damage / Tank), de vannak természetesen olyanok is, akiknek konkrétabb szerepe van, mint például Mercy, Reinhardt, vagy McCree. Nem mondok nagy újdonságot, ha a jövőben több hybrid és "pure" role hero várható."

Van esély a meglévő karakterek átdolgozására, hogy életképessé tegyétek őket vagy lehetővé váljon számukra többféle pozíció betöltése?

"Geoff Goodman: Rövid időn belül átnézzük Symmetra-t és kap egy reworköt, majd Torbjorn következik a listánkon. Nem kifejezett cél az, hogy folyamatosan átdolgozzuk a régebbi hősöket, de néha sokkal jobban illeszkednének a jelenlegi játékba, ha bizonyos részeiket megváltoztatnánk. Például Symmetra az egyetlen nem gyógyító supportunk. Nem könnyű őt egy hatosba beilleszteni, főleg, ha 2 tank, 2 healer és 2 damage karakterre építenénk. Sok infóm nekem sincs egyelőre, hogy mi változik vele kapcsolatban, de valószínűleg kap egy heal-t és Support marad vagy valami olyan pluszt, amivel a Defense csoportba állja meg a helyét."

Amikor Brigitte-t bemutatták Reinhardt videójába, tudtad már, hogy ő lesz a következő hős?

"Michael Chu: Brigitte egy korábbi képregényben is megjelent: "Dragon Slayer!" Hosszú ideje gondolkoztunk már rajta, végül jól sült el egy paladin-szerű hős koncepciója."

Végül, ami ugye a legfontosabb, Brigitte macskájának van neve?

"Michael Chu: Nos, több macskája is van. A fehéret Mitzi-nek hívják."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!