Brigitte statisztikák a 10. szezon első hete után

Brigitte statisztikák a 10. szezon első hete után

A karakter nagyon erősen nyitott, és félelmetes népszerűségi és győzelmi aránnyal rendelkezik. 

Egy hete már annak, hogy megkezdődött a Competitive Play 10. szezonja, és Brigitte is elérhetővé vált rankeden és a játékosbázis jelenleg abban az állapotban van, hogy vagy utálják, vagy imádják a karaktert. Nos a játékosok vegyes érzései abszolút jogosak, mivel a karakter kit-je jelenleg annyira erős, hogy a Blizzard máris kilátásba helyezett több nerfet is számára. Első körben az ultija került gyengítésre a legutóbbi PTR patch-ben és már csak 100+ armort ad, továbbá a Shield Bash CD-je is 5 másodpercről 6-ra nő majd. Természetesen ez még csak a jövő és Brigitte jelenleg a terrorizálja a laddert, az OmnicMeta legfrissebb statisztikai jelentése alapján pedig nem is akár mennyire. Az alábbiakban Brigitte átlagos gyógyításának mértékét, sebzését, győzelmi arányait, illetve egyéb fontos adatokat tekinthettek meg, több mint 200 ezer mérkőzés alapján. Vágjunk is bele!

Healing

Sokan megkérdőjelezik, hogy Brigitte egyáltalán Healer-e a játékban, nos az összegyűjtött adatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy igen. Az összesített statisztikák alapján Brigitte jelenleg annyit képes gyógyítani, mint mondjuk egy Zenyatta, továbbá megközelíti Lúció számait is, ami alapján a karakter off-support-nak mondható, -ráadásul ebben még nincs benne az általa biztosított armor. 

Armor + Healing

Az alábbi grafikon már azt tartalmazza, hogy Brigitte mennyi védelmet biztosít a csapattársak számára összehasonlítva a többi hőssel. A karakter egy átlagos meccsen körülbelül 3000 és 5500 armor közt biztosít a társak számára, ami a gyógyításával együtt kombinálva már felülmúlja a main Healerek, mint Ana, Moira, és Mercy teljesítményét is. Ebből következik, hogy Brigitte papíron jelenleg a legjobb és legtöbb védelmet biztosítja a csapattagok számára, viszont mindehhez elég agresszív játékstílus kell (az egész csapattól), hogy folyamatosan fent lehessen tartani a gyógyító aurát. 

Damage

A gyógyítás és az armor csak egy dolog, de Brigitte sebezni is tud, ráadásul a statisztika alapján nem is keveset. A karakter átlagban 5000 sebzést oszt ki egy meccs során, összességében pedig az értékek megegyeznek Lúció-éval és Moira-éval. Érdekesség, hogy a kategória jelenlegi királya Zenyatta, meccsenkénti átlag 7500 és 10000 közötti sebzéssel. 

Eliminations

A meccsenkénti átlag Elimination-ök tekintetében sincs mit szégyellnie a karakternek, ugyanis 16-tal jelenleg a második helyen tanyázik a örök királynő Moira mögött, megelőzve Lúció-t és Zenyatta-t. 

Damage Blocked

Brigitte képességeiből tisztán látszik, hogy Torbjörn és Reinhardt mekkora inspirációt jelentettek számára. A karakter által biztosított armor-ról már fentebb olvashattatok, most viszont az általa blokkolt sebzésről lesz szó. Az alábbi grafikonban Brigitte sebzés blokkolását láthatjátok a tankokkal összehasonlítva.

Népszerűség

A többi Support-hoz képest a karakter rendkívül népszerűnek számít és ez nem csak az újdonságának, hanem a rendkívül OP képességeinek is köszönhető. Bronze-ban ugyan csak a meccsek felében van jelen, Grandmaster-ben viszont szinte kötelező jelleggel választják a játékosok. 

Győzelmi arányok

A többi Suport-tal összehasonlítva, nem meglepő módon jelenleg Brigitte rendelkezik a legjobb győzelmi arányokkal, átlag 57%-kal Bronze-tól egészen Grandmaster-ig. A legérdekesebb része az egésznek viszont az, hogy a karakter még az alacsony tierekben is magas számokat tud hozni, ellentétben a többi opcióval. Ebből adódóan mindenféleképpen azt tudjuk tanácsolni, hogy aki szeretné megmászni a laddert, az játsszon Brigitte-tel még a nerfek életbe lépése előtt. 

Összességében Brigitte rendkívül erősen nyitott a korábbi karakterekhez képest, és teljesen felborította az eddig megszokott metát, ahogy Jeff Kaplan előre is megjósolta. A nerfeknek köszönhetően persze a számok minden bizonnyal csökkenni fognak, -ráadásul a stúdió ígérete szerint addig fogják igazítani a karaktert, amíg a megfelelő helyre nem kerül majd. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!