"Az új dolgok mostantól sokkal gyorsabban landolnak majd kompetitívben" - Scott Mercer

A vezető fejlesztő egyik legutóbbi hozzászólása alapján a Blizzard enged a játékosbázis akaratának.

A tegnap délutáni frissítésben végre valahára megérkezett az Overwatch Anniversary event-je és a játék születésnapja alkalmából, a Blizzard rengeteg újdonsággal halmozott el minket. Érkezett például 11 új skin, temérdek voiceline, az új FFA pálya Petra és mellé a Competitive Elimination, továbbá Hanzo és Brigitte kisebb nerfben, Ana pedig buffban részesült. Ha kíváncsiak vagytok a frissítés teljes tartalmára, az alábbi cikkünkben tudjátok azt megtekinteni.

Megérkezett az Anniversary event!

Ráadásul az Ana buff és a Hanzo, illetve Brigitte nerf is bekerült, továbbá Rialto is elérhető kompetitívben.

A rengeteg újdonság mellett érdekes módon a Blizzard úgy határozott, hogy az Archives event-nél bejelentett Rialto pályát, pusztán két héttel a játékba kerülése után, elérhetővé teszik a Competitive Play-ben is. Ez azért is igencsak furcsa, mivel ha emlékeztek még, a Blizzard World és Brigitte esetében több hónapot kellett arra várnunk, hogy a pálya és a hős bekerüljön rankedre. Szerencsére a fejlesztő csapat egyik tagja, név szerint Scott Mercer a battle.net fórumán közzétett egy bejegyzést, amiben megmagyarázta az egészet. 

"A május 22-i frissítésben elérhetővé tettük Rialto-t a Competitive Play-ben ahelyett, hogy vártunk volna vele a következő szezon Július 1-i kezdetéig. A jövőben az a tervünk, hogy az új hősöket és pályákat már két héttel kiadásuk után, berakjuk kompetitívbe."

A nyilatkozatból tisztán látszik, hogy a Blizzard kihátrált a korábbi álláspontjukból és a visszajelzések alapján engednek a játékosbázis akaratának, miszerint az új hősök és pályák több hónapon keresztül történő visszatartása a kompetitívtől, nem feltétlenül egy jó ötlet. Remélhetőleg a döntés kihat majd az Overwatch League-re is, aminek negyedik etapja jelenleg ugyan már tartalmazza Brigitte-et, viszont a Hanzo rework-öt és a többi karakter érintő balansz változtatásokat nem és így a mérkőzések egy pusztán két napig bent lévő frissítésen zajlanak. 

Egyébként ti is örültök a hírnek, vagy szerintetek jó volt az a plusz idő, amíg a játékosok Quick Play-ben begyakorolhatták az újdonságokat? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!