A mostani meta szerint ez a három a legerősebb offlaner hős

A mostani meta szerint ez a három a legerősebb offlaner hős

Nem meglepő módon csupa Strengthes hős került be a felsorolásba.

A patchek áradata miatt - főleg offlanen - egyre nehezebb és nehezebb hatékonyan játszani. Van néhány tényező, ami kicsit stresszessé varázsolja az offlane-t, hiszen az első wave-et nem lehet már elhúzni, a creepek közelebb találkoznak az ellenfél tornyához és egyre több erős support karakter ütötte fel a fejét. Első hangzásra tehát elég öngyilkos küldetésnek tűnik ez a sáv.

A greedy és farmolós karakterek helyét azonban átvették azok, akik kevesebbel is beérik mégis több lehetőséget rejtenek magukba. Jobban állják a sarat és nem kell nekik olyan sok arany és xp, hogy igazán rajok legyenek.

Ez sok játékos számára azt jelenti, hogy nem kell extra semi-carry hőst játszaniuk, ettől függetlenül az offlane-t érintő változások összességében nagyon jót tettek a metának. A csapatok most dual laneket hoznak, így segítve a két szélső ösvényt vagy bepickelnek egy erős offlaner-t, ezzel is szinesítve a taktikájukat.

A dotabuff elemzése szerint jelenleg ez a 3 karakter a legjobb offlanes.

Doom

A Doom egy hihetetlenül erős hős a jelenlegi patch-ben. Valahányszor elérhető a végső képessége, lényegében bármelyik ellenséges core hősét elintézi 1v1-ben. Teszi ezt relatíve kevés farm után. Ez nagyon hatékonnyá teszi egy Doommal felálló csapat küzdelmeit, ezért az ellenfélnek különösen figyelmesnek kell lennie, fel kell készülniük, hogy bármikor rájuk kezdhetnek. Persze hozzátartozik a történethez, hogy a Doom ulti újratöltődési idő alatt simán vissza is támadhatnak ránk.

Azon kevés hősök egyike, akik félelmetesek a lanen, ugyanis legalább egy support jelenléte szükséges ilyenkor vele szemben, mivel nagyon kevesen vannak azok a carry-k, akik bírják a strapát ellene 1v1-ben.

A 15. szint elérése után pedig hihetetlenül felgyorsul az aranytermelés, így be tudjuk szerezni a szükséges tárgyakat. Ez két dolgot jelent: a játék korai szakaszában nincs másra szüksége, csak ami a mobilitást és a gankek/fightok elősegítését jelenti (Drum of Endurance, Blink Dagger/Shadow Blade). Aztán, ahogy a játék halad előre és esik vissza a sebzése, olyan eszközök kellenek, amivel az egész csapatot erősíti (Shiva's Guard - aura mindig jó, Crimson Guard - fizikális sebzés ellen, Pipe - durva varázslatok ellen). Azért is ilyen népszerű, mivel mindezt megengedheti magának.

Beastmaster

A Beast egy másik ékes példája a nagyszerű offlaner hősöknek. Remek életerővel és armorral rendelkezik, a Wild Axes-nak köszönhetően pedig nagyszerű sebzést tud kiosztani. Egyedül farkasszemet nézni vele nem a leghálásabb feladatok közé tartozik, pláne nem egy carry számára. A supportok jelenléte tehát szint úgy kötelező, mint a fentebb leírt teremtménynél. Az egyik legnagyobb erőssége egyébként a Primal Roar, mellyel jó néhány másodpercre meg tud bénítani  akár egy BKB-s célpontot is, –így a gank vagy a csaták elkezdése sem okoz gondot neki.

Ettől függetlenül mégis a masszív hadseregéről ismert. A madárral nagyon jól fel lehet deríteni a terepet és be tudjuk gyűjteni a szükséges információt, a vaddisznókkal remekül lehet zavarni a lanen az ellenfelet és egész jó sebzésük van. Az extra creep pedig szintén hasznos, hiszen minden állatunk részesül az Inner Beast aurából és a balták után járó sebzés erősítésből. Ez a karakter szintén képes bárkit egyedül elintézni. A farmolást illetően a Wild Axes remekül használható –akár a lanen, akár az erdőben– így folyamatosan képesek vagyunk aranyat szerezni. Túl sok tárgy neki sem kell, egy Blink és Necromonicon már igazán félelmetessé teheti.

Axe

ü

Régóta nem volt már a professzionális meta része, de úgy tűnik a vörös - volt klánvezér - most visszatért és böszmébb, mint valaha. A korábban leírt hősökhöz képest kicsit jobban függ a megszerzett arany mennyiségétől, szóval a teljes erejét csak 1-2 tárgy megvásárlása után tudjuk kihasználni. Az sem árt ha az átlagosnál jobban indítunk, de ezzel már azt is garantálható, hogy az ellenfélnek nem lesz egyszerű meccse.

A BKB-n átmenő képességei alapjában véve már elegendő indokot jelentene, hogy őt válasszuk. Bár nagyobb a cast point a Berserker's Call-on és könnyebb talán reagálni rá, ettől függetlenül a dolgát akkor is elvégzi a legtöbb esetben. Ráadásul mostanában a Battle Hunger maxolással bizonyos helyzetekben a lanen is kemény ellenfélnek bizonyul. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy gond nélkül mehet az erdőbe, az így szerzett extra lóvéval pedig hamarabb a kezünk ügyébe kerül a Blink Dagger, amivel tényleg idegőrlő ellenség válik belőle. A late game előtt a sebzése is jelentős, a Counter Helix révén a kevesebb hp-vel rendelkező és armorra támaszkodó hősöket elolvasztja, a Blade Mail pedig még tovább növeli a damage kiosztását. A Culling Bladet pedig azt hiszem senkinek nem kell bemutatni.

Záró gondolatok

A közösség gyakran eltúlozza ezt az ösvényt, és az "offlane is dead" jelzővel illetik, ami azért valljuk be túlzás. Tény, hogy az offlane sokkal nehezebb, mint korábban, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek lehetőségeink hősökből, akikkel elevickélhetünk itt. A fentebb leírt hármas mellett is vannak természetesen jó megoldások úgy, mint: Tidehunter, Pangolier, Underlord, Legion Commander, –de jelenleg talán a cikkben szereplő trió a legtutibb választás.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!