Számos újdonságot ismerhetünk meg a hősök hátteréről az Anniversary eventen

A Blizzard ezzel a módszerrel remekül bővíti a lore-t, és rengeteg mindent tudhatunk meg kedvenc karaktereinkről. 

Az Overwatch napra pontosan két évvel ezelőtt meg hivatalosan, és a játék évfordulójának megünnepléséül a Blizzard idén is megrendezi az Anniversary eventet. A három héten át tartó esemény keretein belül rengeteg újdonság került be a játékba: a Legendary skinektől kezdve az új FFA pályán, Petrán át egészen a korábbi eventek kozmetikai cuccaiig, –ráadásul bizonyos karaktereken balance változtatásokat is eszközöltek. Ha még nem néztétek meg az újdonságokat, akkor az alábbi cikkünkben tudjátok őket pótolni.

Megérkezett az Anniversary event!

Ráadásul az Ana buff és a Hanzo, illetve Brigitte nerf is bekerült, továbbá Rialto is elérhető kompetitívben.

Szerencsére a stúdió nem csak a látványra ment rá az új event során, hanem a játék háttértörtének építésére is. Elhelyeztek jó néhány interakciót a karakterek között, amik tovább mélyítik a lore-t, hogy segítsenek jobban megismerni hőseinket és egymáshoz való viszonyukat. Kezdjük is talán a legérdekesebb résszel, amiben Lúcio és annak édesapja kerül a középpontba. A brazil szabadságharcos DJ-ről ugye eddig nagyjából csak annyit tudtunk, hogy szeretné a zene által összehozni az embereket és megmenteni a világot, illetve a hazájában terjeszkedő Vishkar Corporation ellen harcol, a cégtől ellopott hangalapú fegyvertechnológiával. A Blizzard most rendesen megkavarta a dolgokat az alábbi párbeszéddel:

  • Lúcio: A Vishkar kihasznál téged, pont ugyan úgy, ahogy az apámmal is tették! Csak várj és meglátod majd!
  • Symmetra: Az apád a Vishkar alkalmazottja volt és megértette a célunkat. Szégyen, hogy semmire nem tanított meg téged!

Bónuszként hozzá jön mindehhez egy Lúcio és Mercy között lezajlott párbeszéd is:

  • Mercy: Lúcio, nem hittem volna, hogy az apád volt az, aki feltalálta a Vishkar hang alapú technológiáját. 
  • Lúcio: Élete munkája volt, amit aztán ellopott a Vishkar. (az eredeti szövegben szabadalmaztatott szerepel, de az nem adná át eléggé a helyzet komolyságát, szóval éltem a fordítói szabadsággal - a szerk.)


Mindemellett Moira-hoz is készült pár igencsak csípős megjegyzés, ami kiválóan építi tovább a már megismert negatív természetét. Az alábbi párbeszédben például a mindig egyenes Mercy-vel akasztják össze a nem létező bajszukat, ráadásul úgy jön ki a lépés, hogy Moira-nak még igaza is van a végén. 

  • Mercy: Etikátlannak nevezni a munkádat még kedvesség is lenne. 
  • Moira: Az igazi kérdés az, hogy megtagadod-e a felfedezéseimet.... Nem, nem hiszem, hogy ezt tennéd. 

A karakter egy másik szövegében már a kegyetlen oldala is kibontakozik, amire szegény Mei szimplán elsírja magát. 

  • Moira:  Dr. Zhou. Érdekelne a kollégáinak a kutatása a cyrogenikus hibernálás hosszútávú hatásaival kapcsolatban. 
  • Mei: Nos... Igen.... biztos vagyok benne... talán... "elsírja magát". 


(Ha emlékeztek még, a Rise and Shine animácisó rövidfilmben láthattuk, hogy Mei minden kollégája belehalt a cyrogenikus hibernálásba - a szerk.)

Az interakciókat egyébként végtelenség lenne itt helyben felsorolni, viszont ha kíváncsiak vagytok a lore-ral kapcsolatos további részletekre, akkor Hammeh videóját ajánljuk figyelmetekbe, amiben minden részlet ki van emelve és hosszasan kielemezve. Jó szórakozást hozzá!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!