Durva első nap Birminghamben, három nagy is kiesett!

Durva első nap Birminghamben, három nagy is kiesett!

Sokak szerint ez a lebonyolítási rendszer túl könyörtelen, mások szerint viszont hihetetlenül izgalmas.

Brutális volt az ESL One Birmingham Major első napja; három nagy csapat, az Evil Geniuses, a ViCi Gaming és a Newbee is elbúcsúzott a tornától. Ma további három együttest láthatunk majd összepakolni, mielőtt még a főesemény beindulna.

Apropó, Main Event: természetesen szombaton és vasárnap magyarul is követhetjük a legjobb összecsapásokat:

Az ESL One Birmingham nyitónapja tele volt meglepetésekkel, chatwheel spammel és szívszorító jelenetekkel. Kegyetlen formátumban rendezték meg az első angliai Dota 2-es Majort. A csoportokban az első kör best-of-1 meccset jelentett, aztán még egy best-of-3 állt rendelkezésre, a vesztesek el is köszöntek utána a további küzdelmektől. Három gárda már be is csomagolta a DPC pontszerző álmait miután kihullott.

A csoport

Az EG és a fnatic nyitómérkőzése mindaz volt, amit mindenki várt. Egy izgalmas és feszült párharc volt, amely végül nagyon szorosság vált és egy base race döntött a győztesről. Láthattunk Desolatoros Io-t, next level megmozdulásokat és pazar kombókat. A Fnatic végül egy hangyányival jobban bizonyult és beütötte az amerikaik koporsójába az első szöget.

Bár a Fnatic már nem tudott ellenállni a Virtus.pro agresszív taktikáinak, de legalább életben maradtak. A VP miután kivégezte a Team Spiritet, gyorsan a délkelet-ázsiai gárdát is felőrölte, ezzel a csoport élén végzett. A Team Spirit azonban nem adta fel, sőt mi több, sikerült átgázolniuk Fearéken, így kiejtették a korábbi TI győztes ellenfelüket és életben tartották a reményüket a folytatásra. Az EG győzelem nélkül köszönt el Birmingham-től.

B csoport

Az OG nagyon ráérzett Angliára: előbb a ViCi Gaming-et intézte el, aztán a két 31 perces meccsben a paiN Gaminget is letudta. Meglepetésre a brazilok a Team Liquid elleni diadaluknak köszönhették, hogy a felsőágon mérkőztek az OG-vel. Miután Kurokyék visszaküzdötték magukat a VG elleni győzelem után, készen állnak revansot venni a pimasz dél-amerikai együttesen, –annak ellenére is, hogy ők már korábban biztosították a meghívójukat a TI8-ra.

C csoport

Az OpTic Gaming elképesztő formában kezdte ezt a Majort, előbb a Newbee-val szemben domináltak, majd a Mineski-t sikerült két vállra fektetniük. Mushiéknak azonban előtte még le kellett gyűrnie az LGD.Forever Young-ot.

A Newbee és az LGD.FY a kiesést szerette volna elkerülni, ehhez azonban a másik eszén kellett volna túljárni. Egy igazi hullámvasútra emlékeztetett az ő párharcuk. Több, mint 50 perces meccseket toltak, végül pedig az örök fiatalság győzedelmeskedett.

Ezen a szép napsütéses csütörtökön (már, ami Magyarországot illet, Angliáról nem tudok nyilatkozni) újabb három együttes esik majd ki.

Cover photo: ESL

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!