Így készült Doomfist hősválasztó animációja

Így készült Doomfist hősválasztó animációja

A játék egyik fejlesztője nemrég egy részletes videóban mutatta be az alkotófolyamatot. 

Az Overwatch karaktereinek létrejöttéhez alapvetően számtalan ember munkája szükséges, kezdve a történetíróktól a programozókon át egészen az animátorokig. Utóbbiak kulisszatitkaiba szerencsére néha-néha mi is betekinthetünk; például az új karakterek bemutatója után a Blizzard közzé szokott tenni egy "Így készült" videót, amiben a fejlesztők részletesen be szokták mutatni az alkotófolyamatot. Nemrég a játék egyik animátora, David Gibson a Twitterén osztott meg egy bejegyzést, amiben megmutatta, hogyan is készült el Doomfist hősválasztó animációja lépésről lépésre. A felvétel még 2017 májusában készült, és a látvány kedvéért fel is van gyorsítva picit. Gibson elmondása alapján mindez nem jöhetett volna létre a karaktert megteremtő Arnold Tsang, a modellért felelős Renauld Gland, illetve az öltözéket megalkotó Alyssa Diaz, továbbá a Technikai támogatást nyújtó Lan Fang és Dylan Jones nélkül. 

David Gibson on Twitter

Hi everyone! Watch me create Doomfist's Hero Select Animation: https://t.co/3UAFoke0rD Hope you like it :) #Overwatch #gamedev #animation #timelapse #BehindTheScenes

David később azt is hozzátette a bejegyzéshez, hogy Doomfist arcának meganimálásához rengeteg inspirációt szerzett az Adewale Akinnuoye-Agbaje által alakított Simon Adebisi karakterétől.

David Gibson on Twitter

While I was working on Doomfist animations I collected a bunch of reference & inspiration. Here's the footage I studied of Simon Adebisi's facial acting. It helped me find poses & guided me to make interesting choices with Doomfist's facial animation. #animation #gamedev https://t.co/RTGGNBlMqz

Az animátor egyébként reméli, hogy a fenti videó segítségére lesz majd azok számára, akik játékfejlesztéssel és animációval szeretnének foglalkozni a jövőben. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!