Egyetlen operátornak nem jutott szerep a Pro League 7. szezonjában

Egyetlen operátornak nem jutott szerep a Pro League 7. szezonjában

Az összes csapat statisztikája mellett az operátorok rangsora és a pályák kihasználtsága is nyilvános lett. 

Sok szempontból ez a döntő volt az első. Legelső alkalommal rendezték a Pro League döntőjét az Amerikai Egyesült Államokban. A PENTA Sports először veszítette el a fináléját és, ami a legfontosabb, először hódította el egy dél-amerikai csapat a bajnoki címet.

A Team Liquid volt a brazilok utolsó reménysége, miután a FaZe Clan a negyeddöntőben vereséget szenvedett. A Fnatic ellen jól kezdtek, hiszen 2-0-ára legyőzték őket (ez volt az egész hétvége alatt az egyetlen 2-0-ás eredmény), majd revansot is vehettek honfitársaik vereségéért. A döntőben aztán egy pikáns és szoros összecsapáson fektették két vállra a háromszoros Penta Sports gárdáját. A torna végeredménye:

1. hely - Team Liquid - 75,000 dollár
2. hely - PENTA Sports - 30,000$
3.-4. Hely - Rogue, Millenium - 15,000$
5.-8. Hely - Nora-Rengo, Evil Genius, FaZe Clan, Fnatic - 8,000$

Az eredmények mellett külön érdekességet szolgáltalt a versenysorozatról kiadott statisztikai adatok összessége. A három nagy régió csapatainak és játékosainak teljesítménye számokban kirajzolja, hogy kik voltak a legjobban célzók:

Európa

Dél-Amerika

Észak-Amerika

Természetesen egy ilyen kimutatásból nem maradhatnak ki az operátorok sem. Tisztán látszik, hogy mely karakterek voltak a legnépszerűbbek, illetve az is kitűnik, hogy Tachanka volt az egyetlen, akit egyetlen egyszer sem választottak ki (na, vajon miért? - a szerk.). A támadók között Lion nagyon durván vitte a prímet, mögötte Hibana és Thermite fért még fel a dobogóra. A védőknél nem meglepő módon Mira győzött, Smoke azonban nem sokkal maradt le, a képzeletbeli bronzot pedig Jager szerezte meg.







A pályák közül Oregon volt a legnépszerűbb. Egyébként csak a bombás verziókon toltak meccseket. Általában a támadóknak kedvezett a terep, de azért Skycraperen a 6 körből a konyhát 83%-ban sikerült bevédeni, ami jelentős különbség. Consulate garázsa is nehezen volt bevehető, itt 65%-ban sikeresen állították meg az offenzívát a csapatok a 46 kör alatt. Íme a további infók:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!