Az Overwatch League 2020-tól látogat majd el a csapatok városaiba

Az Overwatch League 2020-tól látogat majd el a csapatok városaiba

Az ESPN jelentése alapján ráadásul a versenysorozat formátuma hasonló lesz, mint a Forma1-é. 

Ugyan még az Overwatch League első szezonjának alapszakasza sem ért véget, a Blizzard már a jövőre gondol és a következő szezonokat készíti elő a háttérben. Előző héten például az Activison Blizzard esports Leagues vezérigazgatója, Pete Vlastelica azt nyilatkozta egy német gazdasági lapnak, hogy jövőre hat új csapattal szeretnék bővíteni a ligát, melyből kettő mindenféleképpen európai központtal rendelkezik majd. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, az alábbi cikkünkben tudjátok megtekinteni őket.  

Amszterdam, Párizs és Berlin is lehetséges új helyszín lehet az OWL második szezonjában

Pete Vlastelica legutóbbi interjúja alapján pedig a Blizzard összesen hat plusz csapatot szeretne hozzáadni a versenysorozathoz.

Tehát ha minden jól megy, az Overwatch League második szezonjában már 18 csapat fog indulni, az ESPN értesülései alapján azonban a mérkőzéseket továbbra is a Los Angeles-i Blizzard Arénában tartják majd. Az oldal iparági forrásokra hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy a versenysorozat csupán 2020-tól, –azaz a Season 3-tól kezdve– indul majd világ körüli útjára, hogy a csapatoknak otthont adó városokban rendezze meg a meccseket. Az alakulatok utaztatásával kapcsolatban még nem derült ki semmi sajnos, az viszont már biztos, hogy minden városba legalább egyszer ellátogatnának a szezon során. 

Az elképzelés alapján a csapatok Pacific Division csapatai Észak Amerika nyugati régióiban és Ázsiában utazgatnának, az Atlantic Division résztvevői pedig a keleti part és európa városaiban mérkőznének meg. A divíziós rendszer érdekessége egyébként, hogy Texas-ban összefonódik, ugyanis a Houston Outlaws az Atlantic, a Dallas Fuel pedig a Pacific divízióban szerepel. 

Első körben a tervezet elég jónak tűnik, és sikeressége esetén tényleg globális szintre emelheti a versenysorozatot. Az előnyök mellett azonban van pár komoly hátránya is ennek a roadshow-s megoldásnak. A játékosok számára hatalmas terhelést jelent majd az utazás és a folyamatos időzóna váltás, –ráadásul a megfelelő minőségű scrim-ek (egy másik owl csapat elleni gyakorló meccssorozat) szervezése is akadozhat majd. 

Nektek egyébként hogy tetszik ez a Forma 1 szerű, minden állomás más városban koncepció?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!