A coach-olás már a Fortnite világát is elérte

A coach-olás már a Fortnite világát is elérte

Hatalmas iparág épült már a játékok köré mindenféle tekintetben, akár már két kattintással is kereshetünk magunknak egy profi edzőt az interneten.

A hatalmas népszerűségnek örvendő Fortnite egyértelműen a 2018-as év egyik legnagyobb növekedését felmutató játéka. A tegnapi napon megtudhattuk, hogy a játékosbázis már jócskán 125 millió körül jár, –ami elképesztő mennyiség. Ez bizony felér Mexikó, vagy Japán lakosságával. 

Ninja és Marshmello nyerte a Celebrity Pro-Am-et - E3 Összefoglaló

Emellett az Epic elárulta, hogy már 125 millió (!) játékosa van a Fortnite-nak, és a saját világbajnokságukat is bejelentették.

Természetesen az ekkora népszerűségnek örvendő játékokat hamar elérik az olyan egyéb szolgáltatások is, mint a boostolás, vagy a coach-olás. A Fortnite-ban az előbbinek nem sok értelme lenne, –maximum a k/d-nkat növeltethetnénk meg valakivel–, de valószínűleg borzalmasan drága lenne, mivel nagyon sok mérkőzés kell ahhoz, hogy egy romokban heverő k/d-t föltornázzanak. Továbbá jutalom se jár a játékon belül a magas k/d-ért, amiért megérné küzdeni, így maximum a haverok előtt tudnánk vagánykodni a kiemelkedő "teljesítményünkkel". Értelemszerűen kivételt képez a kompetitív Showdown játékok lejátszása, de valószínűleg elég feltűnő lenne az Epic-nek, hogyha a megmérettetés előtt produkáltunk egy 2-es k/d-t, abban a 25-50 meccsben pedig átlag 8-et. Az ilyen esetek kiszűrésére minden bizonnyal megvan a maguk módszere.

A coach vagy épp bodyguard használata viszont már sokkal inkább tűnik hasznos dolognak. A Fortnite világa ugyan elég egyszerű, hamar átlátható és kitanulható, de úgy tűnik mégis nagy igény van ilyen edzők, oktatók szolgáltatására. Miből is áll ez az egész? Semmi bonyolultra nem kell gondolni, szépen megrendeljük a szolgáltatást, már külön weboldal van erre, ahol megtehetjük mindezt. Mint ahogy a képen is látszik, számos coach közül választhatunk. A weboldalon, amin jártam 15 különböző coach közül lehet választani.

Kifizetjük neki az összeget, ő pedig a megbeszélt időpontban becsatlakozik a mérkőzéseinkbe, a lefoglalt idő alatt pedig belevezet a játék rejtelmeibe. A Fortnite-nál a coach-olás minimálisan összemosható lenne a boostolással, mivel duozunk az illetővel, egy profi játékos szárnyai alatt pedig minden bizonnyal mi magunk is sikeresebbek lehetünk, több killt szedünk össze a meccsen, nyerünk néhányat, de szerintem ez olyan minimális mennyiség, hogy abszolút elhanyagolható. 

Vannak olyan edzők, akik voltaképp főállásban űzik ezt, TomFrake például reggel 9 és délután 5 között vállal órákat. Természetesen a coach-olásnak más játékokban is hatalmas hagyománya van; imls például League of Legends coach, és most a cikk írása közben is élőadásban űzi ezt a mesterséget. A LoL-ban erre egyébként sokkal jobb infrastruktúra áll rendelkezésre, hiszen ott van spectate mód, még ha néhány perc delay-jel is, de van, illetve custom gamet is bárki létrehozhat, így abban is tudnak gyakorolni akár.

Persze mindettől a Fortnite sincs olyan messze; a sandbox mód érkezéséről már pár hete írtak a fejlesztők, ez a játékmód tökéletes lehetőséget adna az ilyen típusú gyakorlások lezavarására. A Fortnite coaching már most is egy dübörgő terület, de a Fortnite World Cup bejelentésével valószínűleg még tovább fog növekedni.

Nektek mi a véleményetek a coach-olásról? Elfogadható dolog, vagy ugyanúgy elítélendő, mint a boost?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!