Papíron már nem az Excelsior a legerősebb csapat az Overwatch League-ben

Papíron már nem az Excelsior a legerősebb csapat az Overwatch League-ben

A negyedik etap utolsó hete előtt kicsit átalakultak az erőviszonyok a versenysorozatban. 

Hosszú hónapok után ezen a héten elérkeztünk az Overwatch League alapszakaszának utolsó fordulójához, ahol nem csak a Stage 4, de a szezonvégi rájátszásról is szól egyes csapatok számára. Az eredménytáblája alapján a két Los Angeles-i csapat már biztosan ott lesz a negyedik etap rájátszásában. A mostanában lazulgató Excelsior-nak is nagy esélye van a továbbjutásra, a negyedik kiadó helyért viszont nagy csata várható a Dallas, a Fusion, az Outlaws, továbbá az SF Shock között. Ha kíváncsiak vagytok az etap jelenlegi eredményeire, az alábbi cikkünkben tudjátok őket megtekinteni. 

Mindkét Los Angeles-i csapat ott lesz a Stage 4 rájátszásában!

A Gladiators ugyanis tegnap fordítani tudott a London Spitfire ellen, bebiztosítva továbbjutásukat.

Na de ugorjunk egy picit az előttünk álló utolsó hét programjára, és szokásunkhoz híven kezdjük is mindjárt a csapatok közti erőviszonyokkal, ami igencsak felborult a negyedik etap során. Ha emlékeztek még: az első etapban kialakult az a bizonyos koreai triumvirátus, amit hónapokig nem lehetett kirobbantani az első három helyről. Mostanra ez a dominancia végérvényesen eltűnt, ráadásul az előző heti teljesítményének köszönhetően a New York elvesztette a "legerősebb csapat" címet az ESPN aktuális ranglistáján. Érdekesség, hogy az Excelsior valószínűleg teljes mértékben elengedte ezt az etapot az után, hogy már biztos helyük van a szezonvégi rájátszásban. A pletykák alapján nem is nagyon gyakorolnak, lemondták a scrimeket és más játékokkal játszanak, illetve pihenéssel töltik mindennapjaikat.  A koreaiak helyét egyébként a szezon közben rengeteget erősödő Los Angeles Valiant vette át, a Gladiators pedig továbbra is tartja magát a harmadik helyen. Kisebb meglepetésre a Fusion a negyedik héten remekül szerepelt, aminek köszönhetően három helyet is előreugrottak a Dallas Fuel és a London Spitfire kárára, a teljes csapatok közti erősorrend pedig a következő:

  1. Los Angeles Valiant (+1)
  2. New York Excelsior (-1)
  3. Los Angeles Gladiators (-)
  4. Philadelphia Fusion (+3)
  5. San Francisco Shock (-)
  6. Dallas Fuel (-2)
  7. London Spitfire (-1)
  8. Houston Outlaws (-)
  9. Boston Uprising (+1)
  10. Seoul Dynasty (-1)
  11. Florida Mayhem (-)
  12. Shanghai Dragons (-)

Az alapszakasz utolsó hete mellett a Watchpoint sem ment el szó nélkül, –és a kaszterek, illetve elemzők most is kibeszélték, mi vár ránk az elkövetkezendő négy nap során

A szezonvégi rájátszás biztos továbbjutói egyébként az Excelsior, a Valiant, az Uprising, és a Spitfire, illetve a Gladiators és a Fusion-nek is bérelt helye van; –hacsak hatalmas meglepetések nem történnek az előttünk álló négy nap során.  A Stage 4 utolsó hetének nyitónapján az alábbi meccseket tekinthetjük meg. Az este legizgalmasabbnak ígérkező találkozója egyértelműen a régi rivális Dallas és Seoul összecsapása lesz, ami a koreaiak lehetséges továbbjutásában is kulcsszerepet játszik. 

  • Los Angeles Gladiators vs. Shanghai Dragons - 01:00
  • Los Angeles Valiant vs. San Francisco Shock - 03:00
  • Seoul Dynasty vs. Dallas Fuel - 05:00

Az összecsapásokat az Overwatch League hivatalos Twitch csatornáján, a hivatalos honlapon vagy az MLG oldalán tudjátok követni. 

Jó szórakozást mindenkinek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!