"Már megvan a teljes designunk a roleque-ra" - Jeff Kaplan

A játék irányítója nemrég az Units Lost-os Stylosa-val beszélgetett a ránk váró frissítésekről. 

Kicsivel több mint egy héttel ezelőtt a Blizzard egy hatalmas frissítést tett közzé a PTR szerveren: megtalálható volt a Symmetra rework, ráadásul két új funkció, a csapattárs kereső, illetve az Endorsement rendszer is. Ha esetleg elkerülte volna figyelmeteket a patch és kíváncsiak vagytok a részletekre, az alábbi cikkünkben a teljes leírást megtaláljátok.

PTR szerveren tesztelhető a Symmetra rework és az új patch

TZeus | 18/06/06 10:10 A régóta várt Symmetra rework, és megannyi módosítás is bekerült a teszt szerverre. Ez a második átdolgozása az indiai építésznek, -a legtöbb vélemény szerint pedig egyben ez az eddigi legerősebb verziója. Mostantól egy Damage hősnek számít, hiszen az új kategória összevonta az Attack és Defense karaktereket.

Az LFG rendszer első ránézésre egy nagyon hasznos újításnak ígérkezik a játékban, hisz a ranked jelenlegi legnagyobb problémája az, hogy nagyon ritkán sikerül értelmes csapatba kerülnünk, és a meccsek háromnegyedében nem az optimális kompozícióval vagyunk kénytelenek csatába menni. A fejlesztés részleteiről és a jelenleg PTR-en található újdonságokról egyébként Jeff Kaplan nemrég az Units Lost-os Stylosa-val beszélgetett el hosszabban, –az interjúból pedig rengeteg érdekes információ derült ki. 

Először is Jeff az LFG rendszer fejlesztéséről beszélt és arról, hogy jelenleg is a finomításán dolgoznak. A későbbiekben pedig olyan funkciókat is beépíthetnek majd, mint a ready check vagy a hősökre vonatkozó kritériumok. A továbbiakban érdekes módon szó esik arról, hogy a játékosbázis által hosszú ideje kért roleque rendszerre már rég megvan a stúdió technikája, azonban először az LFG hatását szeretnék kipróbálni és meghallgatni a közösség visszajelzését. Témaként feljön az Endorsments is; Jeff pedig megerősíti, hogy szóba került náluk az értékelésért lootbox modell. Azonban nem szeretnék, ha a játékosokat csupán ez motiválná a rendszer használatában, –és ha lesznek is jutalmak, nem fogjuk őket rendszeresen megkapni, mint mondjuk az Arcade meccsek után. Végül de nem utolsó sorban: kapunk egy kis Hammond utalást, Jeff viszont leszögezi, hogy nincs információja arról, miről is spekulál a játékosbázis. A teljes beszélgetést egyébként az alábbi videóban tudjátok megtekinteni.


Ti mit szóltok amúgy az LFG rendszerhez? Elég lesz a ranked javításához vagy mindenféleképpen roleque-ra van szükség?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!