Fade 2 Karma metajelentés! - a legjobb deckek rövid bemutatóival

Fade 2 Karma metajelentés! - a legjobb deckek rövid bemutatóival

12 deck a tier 1-2-ben! 8 kaszt is képviseli magát, –mi pedig röviden be is mutatjuk mindet!

Ahány oldal, annyi tierlist! Ezt a közhelyet szinte minden metával foglalkozó cikkben el lehetne sütni, de ígérem többet nem fogom. A Fade 2 Karma is felállította a maga standard sorrendjét, amihez a legend játékosok (BoarControl, Feno, Glaser, J4ckiechan, Weghuz) tapasztalatait, és az összegyűjtött statisztikákat (rank 5 és legend között) használták fel. Rengeteg újdonságra nem kell számítani, de érdekes látni, hogy hétről-hétre, hogyan formálódik és tolódik el az egész meta a midrange irányába!

A tier 1-ben és tier 2-ben összesen nyolc (!) kaszt 12 (!) változata szerepel jelenleg. Egyedül a Priest nem tudott felmutatni olyan győzelmi mutatókat, hogy beférjen az elitbe. A deckeket az eredményességükön kívül besorolták egy másik kategóriába is, ez a deck nehézsége. Könnyű, közepes és nehéz kategóriákat különböztettek meg, ami kiindulási pontnak alkalmas lehet, de tökéletesen játszani a legkönnyebb decket is rengeteg idő és energia befektetésével lehet csak. A besorolás arra értendő inkább, hogy melyik deck alapmechanikái az egyszerűbbek, amikkel már kevesebb tapasztalattal is lehet szép eredményeket elérni.

Tier 1

Even Warlock – nehézség: közepes

Kód: AAECAf0GBIoHws4Cl9MCzfQCDYoB8gX7BrYH4Qf7B40I58sC8dAC/dACiNIC2OUC6uYCAA==

Az Even Warlockról már írtunk korábban, hogy miért is került az elitbe. Minden ellenfél ellen van esélye és nincs igazán rossz matchupja jelenleg a metában. A klasszikus Handlock minden előnye és hátránya kiegészül Bloodreaver Gul’dan erejével, így létrejött a tökéletes midrange deck, ami nem ijed meg, ha hátrányba kerül, hiszen elég csak előhúzni a tömegirtásokat (Defile, Hellfire), vagy a nagy tauntokat (Hooked Reaver, Sunfury Protector + Mountain Giant / Twilight Drake). Tempoelőnyben hatalmas fenyegetést jelent a 4. körös Mountain Giantekkel, majd az erre érkező további nagy lényekkel (Twilight Drake, Dread Infernal) amikkel pillanatok alatt kritikus sebzéseket helyezhet el az ellenfél arcán.

Token Druid – nehézség: közepes

Kód: AAECAZICApTSApnTAg5AX/0C9wPmBYUI5AigzQKHzgKY0gKe0gLb0wKE5gLX7wIA

A Token Druidról egy korábbi cikkünkben készítettünk már részletes bemutatót, –ha el szeretnétek merülni a típusban akkor mindenképp olvassátok el. A tokenekre építkező változat a rengeteg kis lénnyel (Wispering Woods + Soul of the Forest, Violet Teacher + spellek) hatalmas boardot tud építeni, majd a Branching Paths és Savage Roar pillanatok alatt megnyerheti nekünk a mérkőzést. Hasonlít a régi Combo Druidhoz (Force of Nature + Savage Roar), viszont itt kézből lehetetlen megnyerni a meccset. Amire szükségünk van:  ramp + túlélés -> board építés + stabilizálás -> buffolás.

Odd Paladin – nehéség: könnyű

Kód: AAECAZ8FAvEFnvgCDkanBfUF+QqbwgLrwgKDxwK4xwLjywKVzgL70wLR4QLW5QK15gIA

A jelenlegi top paklik közül a leggyorsabb az aggro stílusjegyeket magán hordozó, páratlan lapokra épülő Paladin. A rengeteg olcsó lény és a buffolások (Unindentified Maul, Raid Leader, Level Up!) rengeteg sebzéshez juttathatnak minket az első néhány körben. A Hero Powert érdemes megnyomni minden körben, hiszen csak kevés megoldás van az ellenfeink kezében arra, hogy megakadályozzák a Recruitok áradatát. Olcsó, könnyű alapmechanikákkal rendelkező és gyors deck. Ajánlott mindenkinek!

Even Shaman – nehézség: könnyű

Kód: AAECAaoIBiDzwgLCzgL27AKn7gLN9AIMvQHTAf4F2QfwB7EIkcECrMICm8sClugClO8CsPACAA==

A Shudderwock Shaman jelenleg még népszerűbb, de az Even Shaman fokozatosan tör előre, hiszen sokkal jobb számokat produkál jelenleg a ladderen. A deck játszatja magát: ami világít azt a legtöbb esetben gondolkodás nélkül ki lehet pakolni a boardra.  Erős lényekkel és kevés megoldással rendelkezik, így ha egyszer is elveszítettük a boardot, akkor problémákba ütközhetünk. Ezért is rossz matchup minden olyan változat, ami területi sebzésekben bővelkedik. Ha ezeket a típusokat elkerüljük, akkor minden más változat ellen szép eredményeket lehet elérni, így jelenleg az Even Shaman is egy nagyon erős választásnak minősül.

Tier 2

Itt találhatjátok azokat a deckeket, amik ugyan még mindig erősek, de egyéb okoknál fogva nem fértek be a topkategóriába. Itt lehet arra gondolni, hogy a nehézségük miatt nem kedveznek a tapasztalatlanabb játékosoknak, így a győzelmi arányaik is elmaradnak a tier 1 deckekétől. A rosszabb matchupok és a „kő-papír-olló”-effekt miatt ezek a deckek többször kerülnek ki vesztesként a párharcokból, mint a tier 1 változatok. Mindentől függetlenül, ha kellő lapkészletetek van és szerettek új mechanikákat megismerni, akkor érdemes kísérletezni a most felsorolt paklikkal, viszont érdemes fejben tartani, hogy több gyakorlás kell ahhoz, hogy ezekkel is kiemelkedő eredményeket érjetek el.

Recruit Hunter – nehézség: közepes

Kód: AAECAR8K8gX4CMLOAobTAtHTAufhApziArbqAoDzAo0BCsbCAuvCAsrDApvLApzNAtPNAt3SAuHjAu3qAvLxAgA=

Cube Warlock – nehézség: nehéz

Kód: AAECAf0GBMnCApfTAtvpApz4Ag2KAZME9wS2B+EHm8IC58sC8tAC+NACiNICi+EC/OUC6OcCAA==

Odd Rogue – nehézség: könnyű

Kód: AAECAaIHAq8EnvgCDowCywPUBfUF3QiBwgKfwgLrwgLKwwLKywLR4QKL5QKm7wLH+AIA

Quest Warrior – nehézség: közepes

Kód: AAECAQcEogTTwwLJxwKf0wINS5EG/weyCPsMm8ICvsMCysMCm8sCzM0Cz+cCquwCm/MCAA==

Big Spell Mage – nehézség: nehéz

Kód: AAECAf0ECNACxQTTxQKgzgKb0wLy0wKj6wKm8AILTYoByQPsB5vCApbHAtXhAtfhApbkAr7sArfxAgA=

Taunt Druid – nehézség: közepes

Kód: AAECAZICBsrDAofOAsLOAq/TAvHqAt3rAgxAX+kBxAbkCMnHApTSApjSAp7SAovhAoTmAo3wAgA=

Miracle Rogue – nehézség: nehéz

Kód: AAECAaIHArICrwQOtAGMAs0DvQSbBYgHpAfdCIYJgcIC68IC3NEC2+MCpu8CAA==

Spell Hunter – nehézség: nehéz

Kód: AAECAR8E7QaGwwLp0gKG0wINjQGoArUDhwTJBJcI2wn+DN3SAt/SAuPSAuHjAurjAgA=

Ezek lettek volna a legerősebb paklik a Fade 2 Karma szerint. A tier 3-ban találhatóak még érdekesebb deckek amikkel kísérletezhettek, viszont az eredmények tekintetében messze elmaradnak a legjobbaktól. A Shudderwock Shaman és a Malygos Druid csak akkor jó igazán, ha tökéletesen játsszátok, a Control Priestnek és a Quest Priestnek a jelenlegi meta nem kedvez igazán. Egy sötét ló lehet a Tempo Mage, –amivel ha elkapjátok a fonalat és a szerencse a ti oldalatokra áll–, akkor gyorsan és eredményesen haladhattok előre.

Ti milyen deckekkel laddereztek? Egyetértetek a listával?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!