Elkészítettek egy működő Blitz Shield-et!

Elkészítettek egy működő Blitz Shield-et!

A Hacksmith Industries egyik újonca elkészítette a működőképes pajzsot, –mely nem elég, hogy golyóálló, de képes megvakítani is egy időre.

Ryley a suli után csatlakozott a csapathoz, és –mivel nagy Rainbow Six fan–, ezért gondolt egyet és megtervezte, majd tető alá hozta a játékban található egyik legérdekesebb eszközt, Blitz villanós pajzsát. Nagy kérdés volt, hogy a való életben lehet-e építeni egy ilyen golyóálló, mégis működő felszerelést. Az R6S-ben ugye nem nagy ördöngösség használni, egyik kezünkben a pajzs, ha pedig szeretnénk akkor jobb klikk hatására megdöntjük és máris célozhatunk a fegyverünkkel. Egy másik gombnyomásra ugyanakkor a közelben lévő ellenséged vakíthatjuk meg egy rövidebb időre. De vajon ez mennyire nehéz a való életben?

Első ránézésre a tervezőprogram egy elég masszív tárgyat alkotott meg, mely majdnem 50 kilót nyomna, ami –valljuk be őszintén– szinte lehetetlenné tenné a pazar működését. Mindenesetre megnézték mit lehet varázsolni a tervezőasztalon belőle. A Maverick CNC plazmavágó gépet használva láttak neki a munkálatokhoz, mely távvezérlésű és kiváló minőségű fém szerszámokkal dolgozik. Persze Thor kalapácsa nélkül nem lett volna ilyen egyszerű a feladatuk. Végül egyébként a pajzs 26.7 kg-ot nyomott.

A megvilágosodást 18 db 100 Wattos led modul tette teljessé. A hő leadása miatt nem maradhatott ki a hőelvezető paszta sem, melyet a fémburkolat és a ledek közé kentek, mintha processzorokról lenne szó. Nagyjából egy 130 fokos melegedést kellett ilyenkor megfelelően lehűteni. Első próbálkozás után az egyik égő elég hamar fel is adta a harcot, de ez sem szakíthatta félbe a munkálatokat.

Ezek után lemérték a pajzs fényerejét, és összehasonlították a tűző nap, valamint egy hegesztőpisztoly teljesítményével. Rendkívül közelről ugyan, de egy 1635-ös értéket kaptak. Míg kint –ahol nagyjából 10 fok volt és verőfényes napsütés– 1095-ös számot mértek. A hegesztés közben ezer alatt maradt a kütyü kijelzője; ez pedig azt jelenti, hogy másfélszer olyan erős fényerővel bír a megépített Blitz pajzs, mint a nap (Kanadában tavasszal).

Öt darab méretre vágott golyóálló akril és polikarbonát üveg közé illesztették be a led modulokat. Aztán már csak a nagy teszt volt hátra. Nézzétek meg ti is az egész folyamatot, lenyűgöző eszközt alkottak a srácok.

Figyelem! A videóban erős villanások és fényhatások láthatóak:

Ryley véleménye szerint egyébként nem mondható nagyon komfortosnak ez a pajzs. Hogy vajon egy különleges egység tényleg hasznát tudná-e venni egy ilyen pajzsnak, az jó kérdés, –szerintetek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!