A közösség felszólalt a csalók ellen, az Ubisoft-tól változásokat szeretnének

A közösség felszólalt a csalók ellen, az Ubisoft-tól változásokat szeretnének

Egyre többeket aggaszt, hogy szaporodnak a csalók, és hiába a BattlEye, nem képes megfékezni ezt a folyamatot.

A csalás a Rainbow Six: Siege-ben az Operation: Chimera (vagy még előbbre tekinthetünk vissza) óta ismét nagyon nagy probléma, és a közösség egyre hitehagyottabb, hiszen nem látnák, hogy az Ubisoft aktivizálná magát és a tettek mezejére lépne. Egyre több játékos hangoztatja az ezzel kapcsolatos problémáit, –köztük sok influenszer (nagy nevek, youtuberek, streamerek, pro-playerek) is felszólalt már–, néhányan pedig még el is hagyják az R6S-t éppen emiatt. A Siege közel volt a kihaláshoz, amikor a csalók hihetetlenül megszaporodtak. Szerencsére a Ubisoft akkor megállította ezt a folyamatot a BattlEye Anti-Cheat kiadásával. Egy ideig egészen jól működött, a probléma azonban visszatért, és egyre nagyobb és nagyobb méreteket ölt (például az új teleport, mely még az Outbreak módban jelentkezett).

A közösség tagjai a következő lépéseket javasolnák az Ubisoft-nak ahhoz, hogy ezt a problémát amennyire csak lehet kiküszöböljék, és megtartsák a növekvő játékosállományt:

Komolyabb Anti-Cheat

  • Egy nagy dolog, sőt magától értetődő lenne, hiszen több pénzt kellene Anti-Cheat rendszerbe fektetniük.
  • Az egy dolog, hogy van a játékban egy BattlEye, de emellett az Ubisoft saját Anti-Cheat programot is megalkothatna, amelyet kifejezetten a Siege-hez fejlesztenek (később tökéletesíthetik, hogy hozzáadják a többi online játékhoz is).

Kétlépcsős Hitelesítés Rankedhez

  • Az egyik oka a hackerek folyamatos visszatérésének és kérkedésének, hogy fiókokat vesznek vagy lopnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy újra és újra belépjenek a játékba egy kisebb vagy semmilyen költség után.
  • A probléma megállításához az Ubisoft-nak meg kellene követelnie a felhasználóitól, hogy 2FA-t (kétlépcsős hitelesítés) adjanak hozzá a fiókjukhoz, ha játszani akarnak, és ez szinte lehetetlenné tenné az accountok eltulajdonítását, mivel a csaló nem használhatja mások fiókját anélkül, hogy megszerezné telefonjaikat.

A Ubisoft Támogatás Javítása

  • Az igazat megvallva a Ubisoft Support-nak való bejelentés gyakran meglehetősen haszontalan, mivel úgy tűnik, hogy nem foglalkoznak a dologgal és a csalók nem kapnak tiltást, még egy részletes és alátámasztott beszámoló beadása után sem. Ezen változtatni kellene.
  • Az Ubisoftnak létre kellene hoznia egy külön csapatot, akik a Cheat Reportokat kezelnék.
  • Vissza lehetne rakni a "Report Cheater" gombot a játékba, de ez úgy módosulna, hogy a jelentést egyből az Ubisoft kapja meg a mérkőzés Replay-jével együtt, ami megkönnyítené a támogató csapatnak a dolgát.

A mérkőzés elmentése / Replay funkció

  • Számos játék, mint például a PUBG, olyan funkcióval rendelkezik, ahol akár egy egész mérkőzést is el lehet menteni, majd vissza lehet nézni free kameraállásból, így felvizsgálhatjuk, hogy mi is történt pontosan.
  • Ha ezt a funkciót a Siege-hez hozzáadnák, akkor a játékosok elemezhetnék a korábbi mérkőzéseiket, és ez segíthetne meghatározni, hogy a vádlott ellenfél valóban csaló vagy csak szimplán jó játékos.

Az egyszer biztos, hogy a Siege közössége egyre inkább hallatja a hangját, és mindenképpen azt szeretnék, ha a Ubisoft elejét venné a csalások elharapódzásának.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!