Minden, amit a Fallout 76-ról tudni kell

Minden, amit a Fallout 76-ról tudni kell

Összeszedtük a legfontosabb információkat a novemberben érkező epizóddal kapcsolatban. 

Kétségkívül az idei E3 egyik legjobb pillanata volt amikor bejelentették, hogy érkezik a Fallout 76, amit november 14-étől PC-n, XBOX ONE-on és PlayStation 4-en egyaránt nyüstölhetünk. Az elmúlt időszakban rengeteg információ látott napvilágot a játékkal kapcsolatban: most egy cikkben próbáljuk meg összefoglalni mindazt, amit érdemes tudni róla. 


Külön érdekesség, hogy a Bethesda fenegyeréknek számító Todd Howard a Microsoft konferenciáján jelentette be, hogy érkezik a Fallout 76, ami az összes eddig megjelent epizód előzménye lesz. Ráadásul hatalmas világot fogunk kapni, hiszen állítása szerint az XBOX Game Pass rendszerébe bekerülő negyedik részhez viszonyítva négyszer akkora területet tudunk majd felfedezni. 

Természetesen a jó öreg posztapokaliptikus téma továbbra is megmarad, viszont ezúttal Nyugat-Virginiában fogunk kalandozni. A történet folyamán megismerkedünk a 2076-ban megnyílt 76-os menedékkel, amibe 500 lakó költözött be az Amerikai Egyesült Államok alapításának 300. évfordulóján. 


Az már senkit se fog meglepni, hogy mi alakítjuk azt a főhőst, aki 2102-ben azt a feladatot kapja, hogy kimerészkedjen a felszínre és megpróbáljon valamiféle vigaszt találni az emberiségnek. Utunk során ugyan meg kell majd küzdenünk a rapszódikusan változó időjárás viszontagságaival, de a hangulatos látványvilág mindenért kárpótolni fog minket.

A fejlesztők ígérete szerint összesen 6 –egymástól teljesen eltérő– stílust képviselő területet fogunk bejárni. Ám rendkívül óvatosnak kell majd lennünk, hiszen számtalan egészen borzasztó és félelmetes lény leselkedik ránk. A Fallout 76 egyik legnagyobb előnye, hogy egy teljes mértékben online játékot fogunk kapni, amiben hús-vér emberek által irányított karakterek fognak kalandozni, és egyúttal ki is használhatjuk a kooperatív mód nyújtotta előnyöket.


Ugyanakkor lesznek privát szerverek is, amikor akkor jöhetnek a leginkább jól, ha kizárólag ismerőseinkkel, vagy éppen teljesen egyedül mászkálva szeretnénk felfedezni a Fallout 76 világát. Az már biztos, hogy az eddigi részekhez viszonyítva lényegesen realisztikusabb játékkal lesz dolgunk, hiszen –többek közt– karakterünk szükségleteire is oda kell majd figyelnünk azért, hogy ne fogyjon el idő előtt az életerőnk. 

A Fallout játékokra jellemző modtámogatás a Bethesda állítása szerint itt is jelen lesz, de még nem a játék megjelenésekor, hanem egy picit később. Todd Howard azt is elmondta maximális mellszélességgel támogatják a játékosok általi moddolást, viszont először a vadiúj online világot szeretnék a lehető legtökéletesebb formában a képernyőkre varázsolni. 


Ha szeretnétek minél előbb kipróbálni a játékot, akkor érdemes előrendelnetek, –hiszen csak azok számára teszik elérhetővé a bétázási lehetőséget, akik már leadták a rendelést a Fallout 76-ra. Azt is fontos tudni, hogy az XBOX ONE tulajdonosok valamivel előbb vághatnak majd bele a bétatesztbe, mint a PC- és a PlayStation 4-tulajdonosok, de ez az időt tekintve valószínűleg nem lesz számottevő.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!