Újabb Sombra buffok és változások érkeztek a PTR szerverre

Újabb Sombra buffok és változások érkeztek a PTR szerverre

Úgy tűnik, a Blizzard hallgatott a játékosbázis visszajelzéseire.

Pár hete már beszámoltunk nektek arról, hogy a Blizzard nem elégedett Sombra helyzetével, és a fejlesztőcsapat úgy határozott, hogy kisebb-nagyobb átalakításokat fognak eszközölni a karakteren. Nemrég egy PTR frissítésben közzé is tették a változtatásokat, –a Translocator és a láthatatlanság például már végtelen ideig tart–, továbbá visszavettek utóbbi által biztosított sebességbónuszból is.  

Az átalakítások azonban nem feltétlenül váltottak ki pozitív visszhangot a játékosbázison belül, és egyes profik is úgy nyilatkoztak, hogy mindez nem buff, hanem szimpán egy nerf. Nos most úgy tűnik, a Blizzard meghallgatta a panaszokat, mivel  Geoff Goodman legutóbbi fórum posztjában közzétette, hogy ismét alakítottak néhány helyen a karakteren.

Ha figyelemmel kísértétek Sombra eddigi karrierjét, akkor pontosan tudjátok, hogy a Blizzard nem először próbálja meg átalakítani. Azonban nincs könnyű dolguk, mivel  a probléma az, hogy nem feltétlenül illeszkedik a DPS hősök kategóriájába. A karakter alapvető feladata ugye az, hogy az ellenfél háta mögé kerülve információt szerezzen az ellenségről, illetve a hack segítségével megzavarja a Supportokból álló backline-t. A korábbi átalakításokkal a Blizzard ebben a szerepkörben szerette volna megerősíteni a hősnőt, azonban amint már említettük, nem mindenki örült a változtatásoknak és bizonyos dolgok csak rontottak a helyzeten. Szóval a stúdiónál nemrég további finomhangolásokat vetettek be, melyek Geoff Goodman elmondása alapján a következők:

Stealth

  • Sombra stealth-ben való detektálásának távolsága 4-ről 2-re csökken.
  • A képesség által biztosított sebességbónusz továbbra is +50%

Translocator

  • Többé nem kell a Translocator-ra nézni, hogy eltávolítsuk, egyszerűen csak meg kell nyomni még egyszer az interakciós gombot (bármilyen billentyűre beállítható).
  • Ha egy Symmetra teleporteren állunk, a Translocator interakciós gomb megnyomásával elteleportálunk, annak eltávolítása helyett.
  • Miután a Translocator tönkre tehető, védelemre volt szüksége: ezért az eszköz által kiadott hang jelentősen lecsökkent, annyira, hogy csak akkor hallható, ha rajta állunk.

EMP

  • Az EMP képességgel mostantól Wrecking Ball ultiját, a Mine Fieldet 10 másodpercre hatástalanítja.

Hack

  • A sikeres Hack-elés mostantól megszakítja a fegyverek újra töltését is.

A rework bizonyos szempontból gyengítette Sombrát, azonban összességében erősítést jelentett a hős számára alapvető szerepe szempontjából. A PTR változások a rework során létrejött gyengítéseket igyekszenek orvosolni, és a képességeit tovább hangolni. Sokat fog segíteni az ellenfél mögé kerülés során a Stealth buff, és a teleportálásokban a Translocator hangjának csökkentése. A Hack buff is komoly ütőkártya lesz az olyan ellenfelekkel szemben, akik lassan töltik újra a fegyverüket. Apró buffok, alakítgatások, amik segítik majd a Sombra játékosok életét. Valószínűleg ez még nem az alakítgatások vége, –de mindenesetre segít a hős játékmenetének jobbá tételében.

Szerintetek min kéne még változtatni? Elég vajon ez a buff?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!