Aui szerint az új Dota Plus funckió tulajdonképpen egy maphack

Négy hónappal a megjelenését követően a Valve újabb plusz tartalmat pakolt a havi előfizetéses szolgáltatásába, a Dota Plusba.

Azonban egy változtatás olybá tűnik, hogy akár csalásnak is minősíthető, egy top játékos, Aui_2000 pedig különösen aggódik emiatt. Amikor a Dota Plus-t március közepén elindították, a Valve azt mondta, hogy folyamatosan bővítik majd a kínálatát és a funkcióit. Nos négy hónapnak kellett eltelnie, hogy az első jelentősebb extra tartalom megjelenjen hozzá. A Dota Plus egyébként havi 4 dollárt (megközelítőleg 1100 Forint) kóstál, a pénzünkért in-game segítséget kapunk, hogy milyen tárgyakat és képességeket válasszunk, különböző küldetések is elérhetőek a hősök számára stb. A szerda este közzétett frissítésben megannyi extra található.


A nyári pálya...nos...egészen nyárias!

Új küldetések, továbbfejlesztett tanácsok és egy nyári pálya is várja a beruházókat. Bekerült a Global Hero Trends, melyet a Dotabuffon már korábban is lehetett látni. Jelenleg azonban csak az elmúlt két hónapra kereshetünk vissza a hősök kapcsolatban, de megmutatja a győzelmi arányaikat, valamint a pick és ban rátájukat is.

"Ez alapvetően maphack"

Az új nyári Dota Plus egyik frissítése azonban felkeltette a TI-nyertes Kurtis "Aui_2000" Ling figyelmét is.

"Egy új funkcióval a Plus tagok megtekinthetik barátaik játékát és csak azt láthatják, amit az ő csapata lát, ráadásul bármikor csatlakozhatunk a meccsekhez." - Ez áll a Valve Dota Plus Summer Update leírásában.

Aui_2000 Twitteren utalt rá, hogy a ranglistán lévő legmagasabb játékosok felvették egymást a friend listjükre Steamen, így a delay (valós időben látjuk nézőként a meccset) hiánya miatt a játékosok könnyebben csalhatnak.

"Már eleve egyre többen igyekeztek valahogyan csalni, hogy elérjék a ranglista magasabb fokait, és ezzel még egy lehetőséget adtak a kezükbe. Ez a funkció alapvetően így egy maphack. Ha mindkét csapatban van barátom, akkor szimplán látom az egész pályát." - mondta Aui_2000.

Érdekes vitát váltott ezzel ki a kanadai progamer. Aui_2000 azért később azt is hozzátette, hogy bár ez magasabb szinten nem ideális, az új funkció mégis segíthet elkerülni a magányos játékot az embereknek.

"Úgy gondolom, hogy a live spectating (valós időben megtekinteni egy meccset - a szerk.) nagyon szépen működhet, kivéve a legmagasabb szinteken. Tetszik az ötlet, hogy egyszerre nézhetem és beszélgethetek a barátaimmal. Nagyon sokat játszottam SC2-vel, és közben hihetetlenül magányos voltam, ez az újítás azonban megszüntetheti ezt a jelenséget."

A közösség többi tagjától is jött néhány ötlet, hiszen valóban nem véletlenül adták hozzá a játék legelején a több perces késleltetést a nézők számára.

Ha valaki rá akarna csatlakozni nézőként a meccsünkre, azt előbb jóvá kellene hagynunk, esetleg a menüben már eleve lenne ilyen opció (mindig elfogadjuk vagy alapból elutasítjuk). Ti mit gondoltok erről?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!