Újabb mérföldkőnél a TI8 nyereménye és az új rekord sem elképzelhetetlen

Újabb mérföldkőnél a TI8 nyereménye és az új rekord sem elképzelhetetlen

Nagyon oda kell tennie magát a Valve-nak, különben idén először kevesebb pénzt oszthatnak szét a világbajnokságon, mint az egy évvel ezelőttin.

A Battle Pass (a harmadik The International-on volt először) bevezetése óta –akkoriban "The Compendium"-nak hívták– a világbajnokság nyereményalapja minden évben nőtt. 2018-ban viszont egy darabig nem úgy nézett ki, hogy az idei meghaladná a TI7 díjazását, de aztán egy hétvégi BPass leárazásnak köszönhetően nagy lendületet kapott a gyűjtögetés.

Néhány nappal ezelőtt átlépte ugyanis a 20 milliós határt. A közösségnek 64 napra volt szüksége, hogy elérje ezt a mérföldköveket, szemben a tavalyi 58-cal. Ezen a ponton azért még van némi lemaradás; hiszen körülbelül 500 ezer a különbség az ez évi és a tavalyi összeg között. Az idei Battle Pass a TI7-es verzió előtt jelent meg, így a napi összehasonlítás talán nem a legjobb ötlet arra, hogy hol tart a dolog jelenleg.

Fontos megjegyezni, hogy még nem kaptuk meg az Immortal Treasure III-at, amely általában szintén felpörgeti az eseményeket és kinyitja a játékosok pénztárcáját is. A Battle Pass-nak naponta körülbelül 125,000 dollárral kell gyarapodnia augusztus 20-ig, ha új rekordot akarunk látni.

A The International egyre növekvő nyereményalapja a Dota 2-es közösség elképesztő támogatásáról tesz tanúbizonyságot, –de idén elképzelhető, hogy elmarad az új rekord. Ennek az lehet a magyarázata, hogy enyhén csökken a játékos bázis. A tavalyi év hasonló időszakához képest a Dota 2 a SteamCharts.com szerint mintegy 80 000 játékost vesztett. Megdől az eddigi csúcs vagy idén először kevesebbet osztanak szét?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!