A Ubisoft megmutatta mekkora hatással van a játékra Lion és Finka

Ezekből a statisztikákból az látszik, hogy –ha nem is olyan nagyon sokat–, de profitálnak a csapatok Lionnal és Finkával a soraikban.

A még februárban bemutatott két operátor (francia Lion és orosz Finka) bizony hamar elnyerte a közösség tetszését, bár talán ezzel nem mindenki van így. Érdekes, hogy a Pro League 7. szezonjában Lion az első helyen végzett a támadók között, minden régióban 90% feletti választási aránnyal rendelkezett. Finka helyzete viszont igen csak keserű; az ő mutatója 3% körül mozog, az S7 döntők alatt pedig egyáltalán nem is láthattuk.

Finka teljesítményét egyébként összevetették a másik dokival és arra jutottak, hogy kevesebb alkalommal szedjük fel vele a társainkat a földről –Adrenal Surge segítségével–, mint Doccal. Kicsit csalóka az arány, ugyanis Doc esetében az összes Revive 25 százalékát teszi ki, mikor saját magán alkalmazza a Stim Pistol-t a földön fekve.

De hogy valami jót is mondjanak; Finkával a fedélzeten 5 százalékkal növekszik a gyilkosságok átlagos mennyisége:

Az oroszlánszívű másik operátor még több hasznára lehet a csapatnak. Minél több drónt (EE-One-D) használunk vele, annál nagyobb arányban nyerhetjük meg a kört. A számok drasztikusan nőnek már 1, illetve 2 kütyü alkalmazása esetén is. 20 aktív drónból 1 biztosan hozzásegíti a játékost és a csapatot egy gyilkossághoz:

Mindig téma a közösségen belül, ha egy operátor túl erős, vagy csak szimplán nincs vele valami rendben. Éppen ezért érkezett is a kiadótól a frissítés, mely az alábbiak szerint módosította Lion-t:

  • Az ellenfél megjelölése csak addig tart, míg mozgásban van.
  • Három helyett csak kétszer használhatjuk az EE-One-D drónt.
  • A Scan újratöltődési ideje 10 másodpercről 20-ra nőtt.

A nerf előtt és után is megmaradt a győzelmi aránya, azonban drasztikusan visszaesett a választási aránya:

Alig jelent különbséget, mindössze 3 százalékkal több az átlagos gyilkosság, ha Lion velünk van:

És, hogy ki szereti elhozni Finkát és Liont? Az oroszok kedvelik Lera Melnikovat, ugyanis az őt választók 20 százaléka közülük kerül ki. A gallok már nem részesítik ennyire előnyben saját nemzetük operátorát, alig-alig választja francia játékos Lion-t:

A végére pedig egy külön érdekesség, ugyanis az új szezonban a Ranked és Casual meccsek is átlagosan 3 másodperccel kevesebb ideig tartanak:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!