Hamarosan komoly Support változtatások érkeznek a PTR szerverre

Ana, Lúcio, Moira buffot, Mercy és Brigitte pedig nerfet kap. 

Tegnap éjjel teljesen felbolydult a battle.net fórum, mivel Geoff Goodman vezető fejlesztő bejegyzése alapján a Support hősökre hamarosan komoly balance frissítés vár. A változtatások a következők:

Ana

  • A Nano Boost instant gyógyít 300 HP-t a célponton.

Fejlesztői kommentár:  Ana nagyon különleges kittel rendelkezik, és megvan benne az a potenciál, hogy többet gyógyítson bármilyen más hősnél a játékban. Éppen ezért van pár hátránya is a karakternek: el kell találnia a célpontot, kevés mobilitással rendelkezik, plusz saját magát sem tudja olyan gyakran gyógyítani. Mindemellett az ultija igencsak hasznos tud lenni, –főleg, ha mással is kombinálva van mint például egy Dragonblade-del–, a mostani változtatás azonban lehetőséget ad majd Ana-nak, hogy egy haldokló társat is meg tudjon menteni. 

Brigitte

  • A Shield Bash képesség töltési ideje 6-ról 7 másodpercre nő. 

Fejlesztői kommentár: A Shield Bash Brigitte legerősebb képessége, az alacsony CD miatt viszont elég nehéz körbejátszani. A rendkívül erős Bash melee kombinációt mindenképpen szerettük volna megtartani, azonban szeretnénk egy kis helyet hagyni az ellenfél számára is. Korábban már az is szóba került egyébként, hogy gyengítünk a pajzsán, viszont a tank-heal hibrid státusz megtartása miatt inkább elvetettük az ötletet. Összességében Brigitte győzelmi aránya a legmagasabb jelenleg annak ellenére, hogy a legkevesebbet gyógyítja átlagban, amivel kezdenünk kellett valamit. 

Lúcio

  • A Sound Barrier 50%-kal több pajzsot ad majd, 500 helyett 750-et.
  • A Crossfade Aura sugara 20%-kal nő, így 10 méter helyett már 12 méteres távolságban is eléri a társakat. 

Fejlesztői kommentár: A karakter aurája egy rendkívül hasznos kis dolog a csapat számára, azonban sok esetben nagyon nehéz úgy használni, hogy mindenkit tudjunk vele gyógyítani vagy gyorsítani. Azzal, hogy megnöveltük a képesség sugarát, Lúcio több segítséget tud majd nyújtani a társai számára. Mindemellett az ulti buffolásával lehetővé tettük neki, hogy levédhessen olyan hirtelen sebzéseket, mint például a 600 egységnyit pusztító RIP-Tire. Ne feledjétek viszont, hogy a megnövelt pajzs ugyan olyan gyorsan pusztítható majd el –vagy tűnik el magától–, mint a korábban megszokott. 

Mercy

  • A bot gyógyítása 17%-kal, azaz 60 egységről 50-re csökkent másodpercenként. 

Fejlesztői kommentár: Mercy alapvetően többet gyógyít a mérkőzések során mint a többi Support, ráadásul a karakter egyszerűsége miatt nem sokan tudják felvenni vele a versenyt. Azzal, hogy lecsökkentettük 50-re a másodpercenkénti gyógyítását reményeink szerint csökken a szakadék közte és a többi Support között, viszont megmarad ugyan olyan erős karakternek, mint korábban volt. 

Moira

  • A gyógyítás alap regenerációja 20%-kal nő. 

Fejlesztői kommentár: Moira jelenleg egy nagyon erős karakter, akinek nem sok változtatásra van szüksége. A változtatással azokban az esetekben segít majd a játékosokon, amikor kifogytak a heal-ből de nem tudnak elég közel menni az ellenfélhez újratölteni. 

Érdekesség, hogy a Supportok közül csak Zenyatta-hoz nem nyúlnak hozzá, amit Goodman azzal magyarázott, hogy a fejlesztőcsapat véleménye szerint a karakter éppen a megfelelő pozícióban van jelenleg és tökéletesen látja el a sebző/gyógyító hibridet. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!