Az IMT CEO-ja szerint az Overwatch League televízióba kerülése egy mérföldkő az e-sportok számára

Az IMT CEO-ja szerint az Overwatch League televízióba kerülése egy mérföldkő az e-sportok számára

A hétvégén lévő döntőt például már az ESPN csatorna is közvetíteni fogja. 

Pár héttel ezelőtt a Blizzard hatalmas meglepetésre bejelentette, hogy szerződést kötöttek az ESPN, a Disney, illetve az ABC vállalatokkal, -és az Overwatch League mérkőzéseit a tengerentúlon már televíziós csatornák is fogják adni. A jelenleg is tartó rájátszás küzdelmeit például már több mint 127 ezer néző követte egyik nap a Disney XD csatornán, ami még a csatorna megszokott népszerűségéhez képest is kiemelkedő számnak minősült a 18-49 közti korcsoportban, -ráadásul főműsor időben.

Az OWL 127 ezres nézőszámmal debütált a Disney XD televíziós csatornán

Az adás ezzel majdnem 40 ezret vert a Twitch-re.

A szerződéssel kapcsolatban nemrég Ari Segal, a Los Angeles Valiant anyaszervezetének, az Immortals-nak a vezérigazgatója igencsak pozitívan nyilatkozott, és véleménye alapján rendkívül fontos lépés ez, -nem csak az Overwatch, de összességében az e-sportok számára is. 

"Több száz és ezer ember fogja csak azért nézni az Overwatch League döntőjét, mert az ESPN csatorna közvetíti. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy azonnal rajongók lesznek, de meg van a lehetőség rá, hogy mindez további nézőket húz be a versenysorozat számára. Jelenleg a legtöbb televíziós csatorna a 18 és 34 év közötti rétegre fókuszál, azonban a jövő ezen korosztálya jelenleg 15 évesekből áll. A Disney és Disney XD csatornákon történő közvetítésekkel direkt módon tudjuk felépíteni a leendő Overwatch rajongókat, ami azért nem semmi. Amíg a sport rajongók nagy része az ESPN-t kapcsolja be, a családok inkább a Disney XD-t preferálják és hiszem azt, hogy hosszú távon az utóbbi jóval többet számít majd az Overwatch League számára. "

Az Overwatch League döntőjében egyébként a Philadelphia Fusion és a London Spitfire fog majd megküzdeni egymással; az összdíjazás ráadásul közel 1.5 millió dollár lesz. A Bo3 széria első Bo5 mérkőzését közép-európai idő szerint szombat hajnalban rendezik majd, az eseménynek pedig a New York-i Barclays Center ad majd otthont. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!