Az Ubi elérte célját: IQ Pick Rate-je drasztikusan lecsökkent

Az Ubi elérte célját: IQ Pick Rate-je drasztikusan lecsökkent

Kicsit nagyobb port kavart a kelleténél a legutóbbi R6S patch; néhány Operátor megkapta a magáét, IQ pedig úgy tűnik egy időre kegyvesztetté válik.

Talán nem mondok azzal nagy blődséget, ha azt állítom, hogy IQ igen hasznos és kedvelt Operátor, -mind a casual, mind a profi közösséget illetően. A felderítése révén elég sok hasznos infohoz juttathatta csapatát, a különleges eszközök elszaporodásával pedig egyre fontosabb láncszeme lett a támadók taktikájának.

Éppen ezért a Pro League 7. szezonjában ő volt a negyedik legfoglalkoztatottabb kommandós a maga 37.7 százalékos választási arányával. Aztán elindult a következő idény, és továbbra is igényt tartottak elég sok meccsben a szolgálataira. Észak-Amerikában olyannyira közkedveltté vált, hogy az összecsapások 71 százalékában megtalálható volt.

Erre az Ubisoft is felfigyelt, aktivizálta a balanszért felelős csapatot és rögtön gondoskodott is róla, hogy -ha nem is teljesen-, de szinte eltűnjön a metából a hölgy. A Y3S2.2-es frissítésben ugyanis elkobozták tőle a Frag-et és adtak helyette Claymore-t, valamint a elektromos készülékeket 20 helyett már csak 15 méterről képes észlelni.

Ez a két módosítás éppen elég volt, hogy kiessen a profi játékosok kegyeiből: a magas választási arányait jelző százalékok immár a múlté, hiszen a jelen állás szerint nagyjából 18-19 százalékban döntenek mellette a csapatok:

Azt hozzátenném, hogy Finka hiába kapott meglehetősen jó pluszokat a patchben, nem nőtt az érdeklődés iránta. Ahogy egy játékos fogalmazta meg:

"Finka pick rate-je valóban kicsi, de ez nem jelenti azt hogy sz*r is. Szimplán csak nem hoz annyit a csapatoknak, mindössze egy kevés hp boostot adhat. A többi Operátorhoz képest mondjuk úgy, hogy használhatatlan."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!