Korábbi F1 Esport Series világbajnok lesz Bereznay Dani csapattársa!

Korábbi F1 Esport Series világbajnok lesz Bereznay Dani csapattársa!

A Mercedes ma jelentette be a hivatalos e-sport részlegének versenyzőit.

Ahogyan arról már korábban már beszámoltunk nektek, Bereznay Danit a Mercedes választotta ki a F1 Esport Series Pro Draftján, –ez pedig azt jelenti, hogy Dani a Mercedes e-sport programjában vesz majd részt az elkövetkezendő időszakban.

Magyar siker: Bereznay Dani a Mercedes e-pilótája lett tegnap

Tegnap este lezajlott az F1 Esport Series Pro Draftja, ahol magyar érdekeltség is volt!

Innentől kezdve már biztossá vált, hogy Danit láthatjuk majd az idei F1 Esport Seriesben is versenyezni, viszont egészen mostanáig nem tudtuk, hogy kik lesznek a csapattársai a Mercedesnél. 

Az e-pilóták Brackleybe utaztak, a Mercedes F1 bázisára, ahol megtörtént a hivatalos bejelentés. A srácok a Mercedes-AMG Petronas Esports név alatt fognak majd versenyezni az F1 Esport Series 2018-as idényében, amit majd októberben és novemberben rendeznek. Köszönhetően annak, hogy a Mercedes mekkora tekintéllyel rendelkezik a F1-es sikerek után, a legjobb e-pilótákat tudták megszerezni.

Brendon Leigh a tavalyi F1 Esport Series világbajnoka is az Ezüst Nyilakat fogja vezetni, aki azóta elképesztően lefogyott, nagy valószínűséggel azért, mert fizikai követelmények is vannak egy profi csapatnál. A csapatban még ott van a lengyel Patryk Krutyi is, aki négyszer megnyerte hazájában a bajnokságot. Brendon Leight mellett még egy brit versenyző is lesz a Mercedesnél, Harry Jacks személyében, aki szintén számos online ligát nyert már meg. 

A csapat e-sport részlege ugyanúgy Brackleyben lesz megtalálható, ahol a legmodernebb szimulátorokkal, és a csapat által szervezett fizikai edzésekkel készülhetnek majd az idényre az e-pilóták. Ezen kívül szinte biztosak lehetünk benne, hogy a csapat két F1-es pilótájával, Valtteri Bottas-szal és Lewis Hamilton-nal is válthatnak majd pár szót.

Még mindig elképesztő, hogy van magyar pilótája a Mercedesnek; óriási gratuláció Bereznay Daninak, akinek nagyon sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!