Artifact Hero Preview: Luna egy igazi szörnyeteggé válhat a játék során

Artifact Hero Preview: Luna egy igazi szörnyeteggé válhat a játék során

Luna kártyájának hasznosságát az early-től kezdve egészen a late game-ig gorcső alá vette egy játékos, akinek volt lehetősége játszani a bétával már.

A jól ismert hősnő visszaköszön az Artifact kártyajátékban is. Nagy meglepetés azért nem ér minket, ugyanis a Dota 2-ben egy hard carry karakterről van szó, és nagyjából ez a szerepkör vár rá a kártyajátékban is.

A hold lovasa talán egy kicsit ellentmondásos lapot kapott, ugyanis az alapsebzése az nem mondható valami erőteljesnek (egy közelharci creepet például nem tud megölni, hiszen annak 4 hp-ja van), páncélzata nincs, az életereje által pedig a középmezőnyben található:

Különleges képessége, hogy minden kör elején egy random ellenséges egységet 1-el sebez a Lucent Beammel, mellyel egyébként a Eclipse kártyáját is minden esetben 1 charge-al tölti. Az Eclipse –ami tulajdonképpen a Dota 2-ben az ultija– itt egy Premier Spell lap. Ez azt jelenti, hogy ezzel a hőssel kombózható:

  • 6 manáért 3-mal sebez (piercing damage, melyről egyelőre nincs bővebb információ) egy random ellenséget, és ezt addig ismétli, amíg van rajta charge

Ezzel tulajdonképpen az egyik legdurvább late game hős válik belőle az Artifactban is. Persze nem csak ekkor lehet bevetni, ugyanis a mid gameben úgy nevezett tempó kontroll lapként is megállja a helyét. Ezzel pedig nyomás alatt tarthatjuk az ellenfelünket. Nézzünk erre egy egyszerű matekot: ha például lement már 5 kör, ami alatt még nem történt olyan sok minden és sikerült életben tartanunk Luna-t, akkor a következő sebzést garantálja az Eclipse:

  • Alap sebzés (3) + 5 Lucent Beam + 3 = 18 -> ez pedig 6 manáért egy lanen egészen elképesztő

Early Game

Röviden: Élje túl és akkor győzhetsz vele. A lényeg, hogy a lehető legtöbb Beamet el tudja lőni és akkor elég szépen fel tudja tölteni az Eclipset. Három item (a jelenleg elérhetőek közül) igen hasznosnak bizonyul számára az első körökben:

  • Short Sword: plusz 2 sebzést biztosít viselőjének (3 arany)
  • Leather Armor: plusz 1 armor-t biztosít viselőjének (3 arany)
  • Traveler's Cloak: plusz 4 hp-t biztosít viselőjének (3 arany)

Mid Game

Ugyanez a helyzet, mint a játék elején: igyekezzünk átvészelni, –azzal az egy különbséggel, hogyha kell, akkor vessük be az Eclipset és végezzünk egy kis pusztítást az ellenfél soraiban (de ha nem szükséges ne használjuk el a chargeokat). A pénzünket pedig tartogassuk későbbre. Két kártya egyébként remekül kiegészítheti ilyenkor hősünket:

Late Game

Eddig már sokat beszéltem az Eclipse-ről, szóval itt lesz az ideje kihasználni. Egy tárgy pedig nagyszerűen teljesít Luna-n:

  • Vesture of the Tryant: plusz 3 armor-t biztosít viselőjének és halála után a következő körben újra visszatér, emellett az aktuális lanen a torony kap 3 plusz armor-t (19 arany)

Persze azért van még pár kártya amivel szintén jó kapcsolatot ápolhat, igaz egyelőre a valódi működésükre nem derült fényt:

A teljes videóban pedig azt is megtudhatjátok, hogy mely hősökkel érdemes csatába küldeni, és kiket kell feltétlenül elkerülniük:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!