R6S Real Life: Egy túszdráma után alakult és Európa egyik legsikeresebb egysége lett

A francia különleges egység 46 éve létezik, –és nem véletlen, hogy öt operátor is itt szolgál az Ubisoft jóvoltából.

A GIGN (Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale) másnéven a franciák nemzeti katonai és rendőrségi terrorellenes egysége. A Rainbow Six Siege-ben öt operátor is ehhez a szervezethez tartozik: Montagne, Twitch, Doc, Rook és Lion.


Nem kell megijedni ez egy régebbi videó az Ubisofttól

Az 1972-es müncheni olimpián zajló események után jött létre (Az olimpiai túszdráma, olimpiai tragédia vagy müncheni mészárlás elnevezés a palesztin terroristák által, izraeli sportolók ellen, 1972. szeptember 5-én Münchenben, az 1972-es nyári olimpiai játékok alatt elkövetett merényletet jelenti) a GIGN. Korábban is tervezte már a francia kormány egy ilyen egység tető alá hozását egy esetleges franciaországi terrorista támadás elhárítás esetére, ez a dráma pedig csak megerősítette őket abban, hogy nem késlekedhetnek. 1973-ban ez a részleg már jól képzett emberekből állt, és a legújabb felszerelések és eszközök álltak a rendelkezésükre a különböző típusú támadások leküzdésére. Elsődleges feladatuk pedig a lehető legkevesebb veszteségek árán megvédeni a lakosságot. 1974 márciusára készen is álltak, hogy bármikor akcióba léphessenek. Az első főparancsnokuk Christian Prouteau volt.

Milyen feladataik vannak?

Ahogy az már olvasható volt, a GIGN Franciaország legfőbb terrorellenes szervezete, amely bárhol és bármikor beavatkozhat egy akciónál a teljes országot figyelembe véve, sőt még a tengerentúli területekre és külföldre is van engedélyük a segítségnyújtást illetően. Az alapvető feladataik a terrorizmus elleni küzdelem, a börtönlázadások felszámolása, a legveszélyesebb bűnözők letartóztatása és a rendőri erők (GIPN és RAID) támogatása. A GIGN hat, 15 fős csoportból áll, mely négy támadó és 2 segéd- és szervezeti egységből tevődik össze. Minden támadó csoport két taktikai csapatra oszlik. 24 órás készenléti idejük van, így váltják egymást, és 30 perc alatt bármilyen helyzetre felkészülnek, majd akcióba tudnak lendülni.

Műveletek

Megalakulásuk óta mintegy 1000 műveletben vettek már részt, nagyjából 500 túszt mentettek meg, 1000 embert tartóztattak le és több száz terroristát megöltek. Ezen bevetések során mindössze 2 kommandós vesztette életét, a gyakorlatok során pedig hihetetlen, de heten haltak meg. Számos veszélyes bűnözőt és terroristát semlegesítettek Franciaországban és Európában. A GIGN továbbá az ETA ellen is küzdött Franciaországban és Spanyolországban.

Real Life

Két operátor egy különleges drónnal van felvértezve, és a technika jelenlegi állása szerint az EE-One-D (Lion), ha nem is úgy, mint a játékban, de biztosan működik, hiszen felderítő robotok már egy jó ideje léteznek. Twitch masinája már egy kicsit bonyolultabb téma, ugyanis önmagában a földön járó szerkezet már valószínűleg életképes, sőt a repülő drónokat már fegyverekkel is fel tudják vértezni. Egy sokkolóhoz hasonló kütyüt rárakni viszont kicsit már macerásabb, de nem lehetetlen. Rook-ot azt hiszem nem nagyon kell bemutatni: amióta világ a világ a katonák és kommandósok igyekeznek olyan páncélzatokat és mellényeket létrehozni melyek védik az embert a golyók okozta sérülésektől. Doc-ról aligha hiszem, hogy sokat kéne beszélni, orvos vagy legalábbis felcser minden katonai és különleges egységben fellelhető, viszont nincs az az isten, hogy a Stim Pistolhoz hasonló fegyver létezne és egyetlen tölténye meggyógyítana bármilyen sérülést is (a nanorobotok azonban ki tudja mire lehetnek képesek, –de ez még a jövő zenéje), bár egy új technológia révén már egy különleges megoldás is létezik:

  • Az Xstat névre keresztelt eszköz apró cellulóz-szivacsokat tartalmaz, amit elsősorban olyan területeken – például hónaljban, lágyéknál – érdemes alkalmazni, ahol a vérzést nem lehet nyomókötéssel csillapítani. A sebbe juttatott korongok alig 20 másodperc alatt szívják meg magukat, így fejtve ki nyomóhatást a sérült területre. A fejlesztők szerint az akár fél liter vér elnyelésére is képes szivacsok csak ideiglenes megoldást jelentenek, ám ahhoz elegendőek, hogy egy meglőtt ember túlélési esélyeit jelentősen megnöveljék.

Montagne viszont egy igen érdekes karakter, ugyanis a Shield bizonyos esetekben megjelenik a különleges egységeknél, mint használati eszköz. Az ő hatalmas pajzsa azonban túl bonyolult és nehéz lenne, ahhoz, hogy egyetlen kommandós is megfelelően tudja használni. Viszont gurulós megoldással több érdekes megoldás is született a védelmet illetően:


A galériában megtekinthetitek néhány típusát

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!