Koreában több mint 13 ezer toxik játékos ellen lépett fel a Blizzard

Koreában több mint 13 ezer toxik játékos ellen lépett fel a Blizzard

A felhasználókat nem megfelelő ingame és voice chat használat miatt szankcionálták. 

Ha emlékeztek még, a Blizzard tavaly keresztes hadjáratot hirdetett a toxicitás ellen és ennek köszönhetően a report rendszer bekerült az Overwatch-ba. A stúdió szerencsére nem állt meg itt, és tovább finomították a funkciót, továbbá pár hónapja bevezették az Endorsement rendszert és a csapattárs keresőt is, hogy a játékosok jobban tudják kontrollálni a játékélményüket. Természetesen a fejlesztések ellenére a toxikusság továbbra is jelen van a mérkőzéseken, főleg a játék kompetitív fellegvárának számító koreai szervereken. Szerencsére a Blizzard mindezt nem nézi tétlenül és a legutóbbi battle.net posztjuk alapján több mint 13 ezer felhasználót büntettek meg a szabályok megszegése miatt. 

나에리의 오버워치 정보 on Twitter

오버워치 2018년 8월 13일 비매너 행위 제재 안내 오버워치 게임 도중 욕설 및 부적절한 언어 사용, 고의적 아군 방해, 게임 불참 등 게임 내 비매너 행위로 13,543명을 제재 시켰습니다. Overwatch KR server Korea Toxicity player 13,543 official sanctions https://t.co/F6LqKRZrrp

A hivatalos Blizzard közleményben egyébként az szerepel, hogy a stúdió elsődleges célja továbbra is a toxicitás visszaszorítása, és a minél pozitívabb játékélmény megteremtése. Mindebben rengeteg segítséget kapnak a játékosközösség azon tagjaitól, akik aktívan használják a battle.net fórum nyújtotta lehetőségeket és visszajelzéseikkel igyekeznek irányt mutatni a stúdiónak. A szokásos sablon szöveg mellett viszont a bejegyzésben közzétették azon felhasználók listáját, akik ellen szankciókat vezettek be nem megfelelő ingame és voice chat használat, továbbá inaktivitás és egyéb szabálysértések miatt. Habár a bejegyzés koreai nyelven íródott, a döbbenetes listát szerintünk mindenféleképpen érdemes megtekinteni. 

Reméljük egyébként a koreaiak módszere átterjed majd a többi régióra is, és az Overwatch egy nap valóban jobb és kedvesebb hellyé válik majd. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!