Az Ubisoft hetyke válasszal zárta le a konzolos billentyűzet és egér vitát

Az Ubisoft hetyke válasszal zárta le a konzolos billentyűzet és egér vitát

Most legalább teljesen őszinték voltak, –bár ezzel eléggé elkeserítették a rajongók egy bizonyos részét.

Ez a téma meglehetősen kényes, ugyanis vannak, akik abszolút ellenzik, sőt egyenesen csalásnak tartják, a másik oldal pedig –ha már lehetséges–, akkor él is a lehetőséggel a jobb célzás és eredmények elérése érdekében. Az biztos, hogy nagyon megosztja a közösséget, de ami talán még furcsább, hogy korábban az Ubisoft már kijelentette: a billentyűzet és egér használata tilos a Rainbow Six: Siege-ben. Éppen ezért a native bill és egér kombinációt ők le is tiltották. Igen ám, de van pár módja, hogy ezt egyesek figyelmen kívül hagyják és itt kezdődik a probléma.

Folyamatosan kapja is az üzeneteket emiatt a kiadó, most viszont úgy tűnik, hogy igyekeznek végleg lezárni a témát:

A második mondat különösen érdekes; állításuk szerint alapjába véve tiltva van ezen eszközök használata, viszont az ő részükről ennél már nem tudnak többet tenni.

A mondat befejezése nem kevés embert szomorított el, már csak azért is, mivel a Microsoft megosztotta, hogy létezik egy API (de lehet több is), amely képes észlelni a billentyűzetet&egeret felhasználói oldalon, –azonban ezt a játék készítőinek kell implementálniuk a szoftvereikbe. Kérdés, hogy ez valóban megfelelő megoldás lenne vagy ezt is sikeresen ki lehetne kerülni, mert akkor ez is csak egy ördögi kör, amely ellen tényleg nehéz védekezni. Ettől függetlenül picit fura, hogy az Ubisoft a sokadik elégedetlenkedés alkalmával sem vizsgálja felül az ügyet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!