Hammond jött, látott, és egész jól beilleszkedett a játékba

Hammond jött, látott, és egész jól beilleszkedett a játékba

Az Omnicmeta legfrissebb elemzése alapján a karaktert igencsak eltalálta a Blizazrd.

Egy héttel ezelőtt az Overwatch legújabb karakterének számító Wrecking Ball megérkezett a kompetitív játékmódba is, és terrorizálni kezdte a ladder-t. Szerencsénkre már a megjelenés előtt is láthattuk a hőst bevetésen az Ausztrália vs. Hongkong showmeccsen, –ráadásul a San Francisco Shock elemzője, Harsha Bandi azt nyilatkozta, a profi csapatok minden erejükkel azon vannak, hogy minél hamarabb kitalálják a legmegfelelőbb kompozíciót a hős köré. 

"A világbajnokságra készülő csapatok már a Wrecking Ball-lal gyakorolnak" - Harsha

A San Francisco Shock elemzője engedett egy kis bepillantást abba, hogyan is látják a karaktert jelenleg a profi játékosok.

Na de hagyjuk is most a profik világát, és nézzük inkább meg, mit tudott kihozni a játékosbázis Hammond-ból az elmúlt egy hétben. Ebben remek segítségünkre lesz az OmnicMeta legutóbbi elemzése, amiben a srácok 30 ezer kompetitív mérkőzés alapján mérték fel a karakter aktuális helyzetét a többi tankhoz viszonyítva. Vágjunk is bele!

Kiosztott sebzés

Hammond 10 percre lebontott átlag sebzése az erős középkategóriába sorolható, legalábbis egyelőre. A karakter kitjéből adódóan inkább a csipkelődésre, nem pedig a befejezésre és a nagy pusztításra fókuszált, mindemellett benne van a pakliban, hogy a fent látható értékek csak nőni fognak annak tekintetében, minél jobban elsajátítja a játékosbázis a hős használatát. 

Elszenvedett halál

A hatalmas mobilitás ellenére Wrecking Ball Reinhard mögött a második legtöbbször elhalálozó tank. Ha belegondoltok, mindez a viszonylag kevés armor és a kísérletezgetés miatt teljesen reális érték.

Népszerűség

Rátérve a népszerűségre, a grafikon szerint még mindig Reinhardt a legkedveltebb tank a játékban, érdekes módon azonban Zarya kezdene a háttérbe szorulni, amit D.Va már neki is állt kihasználni. A dobogóról Winston éppen lecsúszik jelenleg, mögötte azonban, valószínűleg a hype miatt pedig már mindenki kedvenc genetikailag módosított hörcsöge áll. 

Győzelmi arányok

Akár csak népszerűségben, a győzelmi arányokban is Reinhardt viszi a prímet, mögötte viszont érdekes módon D.Va és Orisa áll szinte holtversenyben. A negyedik helyet Zarya-nak sikerült megcsípnie, míg Hammond kénytelen megelégedni a virtuális rangsor ötödik helyével. Tulajdonképpen mindez nem rossz egy friss karaktertől, –ráadásul a számok nem is annyira kiemelkedőek, mint Brigitte-nél voltak a hősnő debütálásakor. 

Összességében a statisztikából az látszik, hogy a Blizzard igencsak jól eltalálta a karaktert, és nem lőttek mellé a képességeinek hangolásán. Egy hét után persze nehéz ténylegesen megmondani, mekkora szerepe lesz majd a metában, az viszont biztos, hogy a ma éjjel induló világbajnokság után majd többet tudunk mondani. 

Ti egyébként hogy látjátok a karaktert? Valóban ennyire eltalálta volna a Blizzard, vagy ráférne egy kis átalakítás?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!