A belga Overwatch játékosok hamarosan búcsút mondhatnak a megvásárolható loot boxoknak!

A belga Overwatch játékosok hamarosan búcsút mondhatnak a megvásárolható loot boxoknak!

Ráadásul a szerencsejáték felügyelet döntése a Heroes of the Storm-ra is hatással van. 

Ha emlékeztek még, néhány hónappal ezelőtt sokkolta a világot a hír, miszerint Belgium hadat üzent a videójátékipar növekvő trendjének számító loot boxoknak. Annak ellenére, hogy az Overwatch dobozai semmilyen ingame előnyt nem biztosítanak a játékosok számára és szintlépéssel ki is farmolhatóak, az ország igazságügyi-minisztériuma a fizetős boxokat szerencsejátéknak nyilvánította, határozat értelmében pedig a kiadóknak el kell távolítaniuk a fizetős ládákat a játékaikból.

Nos most úgy tűnik, hogy a Blizzard engedett Belgiumnak, mivel nemrég közzétettek egy bejegyzést a battle.net fórumán, amiben azt írják, hogy –bár teljesen máshogy látják a helyzetet–, nem szeretnének szembe menni az ország törvényeivel és emiatt a Belga játékosoktól megvonják a lehetőséget, hogy az Overwatch-ban és a Heroes of the Storm-ban loot boxokat és chesteket vegyenek igazi pénzért vagy gemekért.

MMO-Champion on Twitter

Paid Loot Boxes and Loot Chests Disabled for Players in Belgium - https://t.co/vCXXiukVxq

A közleményben egyébként azt is írja a stúdió, hogy a körülmények ellenére szeretnék, ha a világ minden játékosa a legjobb szórakoztatásban részesülne. Attól függetlenül pedig, hogy a belga rajongók már nem tudnak loot boxokat venni, azokat és tartalmukat továbbra is megszerezhetik pusztán a mindennapi játékkal. Végül, de nem utolsó sorban a Blizzard kitér arra is, hogy a változtatások hamarosan életbe lépnek az országban, viszont szeretnének nyitottak maradni a Belga szerencsejáték felügyelettel és az ország Igazságügyi Minisztériumával. 

Ti mit gondoltok egyébként a témáról, valóban szerencsejáték lenne az amúgy ingyenesen is megszerezhető loot box? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!