Rangsorolt játékmód: Meta jelentés a második szezonból

Rangsorolt játékmód: Meta jelentés a második szezonból

Kíváncsiak vagytok arra, hogy melyek voltak a legnépszerűbb tankok és nemzetek? Meglepetés nem fog érni, de itt van minden infó, amit erről tudni érdemes!

A második Rangsorolt szezon előtt rengeteg spekulációt olvashattatok arról, hogy mégis melyek lesznek a leghatásosabb harckocsik az új szezonban, és a legkiemelkedőbb teljesítmények eléréséhez a rendszer alapjait sem ártott ismerni, hiszen az XP számításban a kilőtt tankok sokkal fajsúlyosabban szerepeltek, mint például a felderített egységek.

Vége a rangsorolt szezonnak! A top 100-ba több magyar is bejutott!

Ouml;sszeszedtük a legfontosabb információkat –valamint az említésre méltó érdekességeket– a szezon kapcsán.

A szezont a magyarok rendkívül sikeresen zárták; körülbelül fél tucat magyar játékos jutott be a top 100-ba, de még a top 10-ben is volt magyar játékos, ami rendkívül kimagasló eredménynek számít. 

Motoko adatai a második rangsorolt szezonról

A soron következő információkat Motoko adatai alapján tesszük közzé, aki manuálisan rögzítette, hogy hány tankot vittek be az adott típusból az amerikai és az európai szerveren. Cikkünkből az összehasonlítást kihagyjuk, így kizárólag az európai adatokra koncentrálva futjuk át az eredményeket.

A leggyakrabban játszott nehéz tank a Super Conqueror volt, majd ezt követően a kínai WZ-111 5A-ból és a szovjet IS-7-ből vittek be a legtöbbet. Nem sokkal lemaradva a negyedik helyet az Object 277 csípte meg, de a Type 5 Heavy még épp befért a legtöbbet játszott öt tank közé. A közepes tankoknál egyértelmű a szovjet dominancia, hiszen az Object 430U-tól és az Object 907-től keresve se találhatnánk alkalmasabb jelölteket a stráfszerzésre.

Nemzetre lebontva természetesen nagyrészt szovjet nehéz és közepes tankokkal találkozhattunk, de a Super Conqueror rendkívüli népszerűsége miatt nagy szeletet kap a tortából a brit nemzet is, míg 15,3%-kal a kínai tankok lépnek fel a dobogó harmadik fokára. Tanktípusok szempontjából pedig a tüzérek és a tankvadászok elbújhattak, ahogy a könnyű tankoknak se jutott ki sok a jóból. A közepes tankok közül azok voltak életképesek, amiknek kimagasló páncélátütésük és erős tornyuk volt, ahogy a nehéz tankoknál is e két tulajdonság nyomott sokat a latba a jó mozgékonyság mellett.

Hogyan tehetnék több tank számára is élvezetessé ezt a módot?

Egyrészről sehogy, ugyanis mindig is lesznek olyan tankok, amik harcértékükben túltesznek társaikon. Másrészről viszont sokat segítene, ha előre lehetne tudni, hogy milyen pályán zajlik majd az ütközet. Elképzelhető, hogy bizonyos pályákra szívesen vinnének akár könnyű tankokat, tankvadászokat vagy tüzéreket is, de jelenleg teljesen zsákbamacska, hogy milyen pályán kell játszani, ezért mindenki a sokoldalúbb tankok felé kacsingat, amik a legtöbb térképen megállják a helyüket.

Ti melyik tankokat tartjátok a legjobbnak ebben a játékmódban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.