Stratégia és fantasy világ, íme az MNEB League of Legends

Stratégia és fantasy világ, íme az MNEB League of Legends

Indul a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, és vele együtt egy folyamatos League of Legends liga is. Íme a kötelező alapok, amikkel nem árt tisztában lenni!

A League of Legends egy gyors játékütemű MOBA, ami annyit tesz, hogy több játékos, csapatokra bontva egy adott pályán küzd meg egymással a végső győzelemért. A játék még 2009-ben jelent meg a Riot Games fejlesztésében, –ám azóta rengeteg változáson ment keresztül; folyamatosan frissítik a játékmenetet és egyre inkább bővítik a játszható karakterek számát.

Carry cipőket felvenni, indul az MNEB LoL versenye!

Magyarország első folyamatos ligarendszere indul útjára! Jelentkezz te is, hogy versenybe szállj az értékes nyereményekért és a liga első szezonjában való részvételért!

Felső nézetes, félig 3D játékról beszélünk, –ahol a játékos egy adott karaktert irányít, vele próbál meg boldogulni a pályán, lehetőleg túlélve az összecsapásokat és eltenni ellenfeleit láb alól. Elsőre egyszerűnek tűnik, de itt válik igazán érdekessé az egész. A pályán összesen három úgynevezett ösvény található, valamint a köztes erdő, amit dzsungelnek hívnak. Az ösvényeken tornyokat is találunk, amiket közös erőfeszítéssel kell ledönteni, illetve vannak minionok is, amik meghatározott időközönként jelennek meg és gyalogolnak végig az ösvényeken. A dzsungelben pedig különféle mágikus szörnyek találhatóak, amik bizonyos esetekben pozitív hatással látja el karakterünket.

A játék maga az Idézők szurdoka nevű pályán játszódik, ahol egyszerre 10 játékos tartózkodik, két darab 5 fős csapatra bontva. A játék alapvető célja a másik bázisának elpusztítása, amit Nexusnak hívnak. Összesen 141 karakter játszható, mindegyik egyedi személyiséggel és képességekkel rendelkezik, így már ez nagyon sok mindent meghatároz a játékon belül. Mindenkinek más a szerepe, egyesek távolba tudnak lőni, mások varázslatokkal operálnak, –és persze akadnak szívósabb karakterek is, akik feladata megvédeni a "gyengébbeket".

Közös erővel, ilyen-olyan taktikákat és stratégiákat alkalmazva a feladatunk, hogy minél több aranyra tegyünk szert, ezt megtehetjük a minionok, dzusngelszörnyek, tornyok és persze az ellenfelek elpusztításával. Az ezekből szerzett arannyal pedig tárgyakat vehetünk a boltban, amiktől karakterünk erősebb lesz. Itt is rengeteg lehetőség található és minden egyes helyzet más-más megoldást vár el tőlünk; a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ezen lehetőségekkel élve kell valahogy felülkerekednünk ellenfeleinken –akiknek szintúgy az lesz a célja, hogy a mi életünket nehezítsék meg–, és kialakul egy folyamatos harc a pályán. 

A karakterek irányítása is megfelelő mechanikai érzéket, időzítés, döntéshozatalt és persze reflexeket igényel, ráadásul mindegyik másban jó, és természetesen gyengeségekkel is rendelkeznek. Ez adja igazán a játék összetettségét, hogy a rengeteg lehetőség közül megtaláljuk a számunkra, illetve az adott mérkőzésre a megfelelőt, de ez önmagában még nem elég. A kiötlött tervet a gyakorlatban is végre kell hajtani és mint a legtöbb terv, ezek sem élik túl az első találkozást, folyamatosan alkalmazkodnunk kell.

És hogy mindezt miként is kell elképzelni? Az alábbi videóból ez is kiderül!

Ez lesz tehát az egyik versenyszám az MNEB során, ahol profi csapatokba verődött játékosok próbálják majd megmutatni, hogy melyikük is a legjobb. Kedvet kaptál esetleg a játékhoz? Szerencsére ez teljesen ingyenesen elérhető bárki számára, bár a játékon belül természetesen van lehetőség vásárlásra. Ha viszont nem annyira tartjuk fontosnak a külcsínt, amit a fejlesztők folyamatosan különféle kinézetekkel bővítenek, akkor megfelelő türelem mellett a szintlépésekért kapott, kapszulákban rejlő kék esszenciából az összes hőst meg tudjuk szerezni. Nincs más dolgod, mint ellátogatni a League of Legends oldalára, ahol a játékot teljes mértékben magyarul is megtalálod, ezen a linken. Az MNEB League of Legends versenyéről pedig ezen a linken tájékozódhatsz.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!