Új időbeosztás, fejlesztett spectator mód és szinkronizált frissítések várnak ránk az Overwatch League második szezonjában

Új időbeosztás, fejlesztett spectator mód és szinkronizált frissítések várnak ránk az Overwatch League második szezonjában

Mindezekről a liga irányítója, Nate Nanzer beszélt legutóbbi interjújában. 

Annak ellenére, hogy az Overwatch League-ben jelenleg holtszezon van, a liga körül egy hete felpezsdült az élet, mivel a csapatok elkezdték szélnek ereszteni azokat a játékosaikat, akikre már nem lesz szükségük a Season 2 során. Mindemellett tegnap a versenysorozat hivatalosan is bejelentette, hogy nyolc új csapattal fog bővülni, ami felülmúlta az előzetesen megszellőztetett létszámot. Ha kíváncsiak vagytok az új helyszínekre, kattintsatok az alábbi cikkünkre. 

Hivatalos: Nyolc új csapat lesz az Overwatch League második szezonjában

Az ESPN és Jacob Wolf forrásai ezúttal sem tévedtek.

A Blizzard tehát nagyban készül a jövőre induló második szezonra, amivel kapcsolatban a versenysorozat első emberének számító Nate Nanzer legutóbbi interjújában csak megerősítette a rajongókat. Szerencsére a "száraz" témák mellett Nanzer elárult néhány érdekességet is magáról és az Overwatch-hoz való viszonyáról, –vágjunk is bele!

 Az Overwatch League off szezonja túlságosan is hosszúra nyúlik. A nyolc új csapattal a versenysorozat második szezonja tovább fog majd tartani?

Az S1 befejezése után meghallgattuk nem csak a játékosok, de a csapattulajdonosok, befektetők, továbbá a rajongók visszajelzéseit is. A játékosok alapvetően arról számoltak be, hogy a szezon túlságosan hosszú és több pihenőidőre lenne szükségük, éppen ezért új ütemtervet dolgoztunk ki a Season 2-re, amit a jövőben fogunk bejelenteni a nagyközönségnek. 

Az Overwatch League observerei sokszor nincsenek a helyzet magaslatán és rengetegszer fordult elő olyan, hogy lemaradtak az akcióról vagy unalmas részleteket mutattak. Mit gondolsz erről?

A liga nézhetősége első számú prioritásunk és a következő szezonban garantálhatom, hogy csak javulni fog a korábbiakhoz képest. 

Gondolkodtatok már azon, hogy az NBA-hez hasonlóan Draft rendszert vezessetek be, ha igen, mikor fog életbe lépni?

"Pillanatnyilag nincs tervben ennek bevezetésre, de nagyon izgalmas ötletnek tartom a dolgot. A jövőben talán sort keríthetünk erre is."

Kicsit intim kérdés, de ki a kedvenc OWL játékosod?

"Jelenleg több mint 130 kedvenc játékosom van." 

Szoktál egyébként játszani az Overwatch-csal? Ha igen, ki a main karaktered?

"Minden nap le szoktam ülni egy kis megmérettetésre és bátran kijelenthetem, hogy a Deathmatch játékmód függőjévé váltam, ahol leginkább Roadhog-ot választok. (A DM-ben Hog-ot választóknak külön helye kellene hogy legyen a pokolban Mr. Nanzer - a szerk)"

A profi versenysorozatok mellett van Overwatch World Cup és rendeztetek egy nagyon sikeres OWL All-Star hétvégét is, ezek után nincs véletlenül tervben egy torna, tele hírességekkel? Egy Jeff Kaplan vs. Nate Nanzer például elég jól hangzana, de bevonhatnátok más celebeket is, akik játszanak a játékkal. 

"Nos, ha meg kellene küzdenem Jeffel 1v1-ben, tuti veszítenék. "

Van-e valamilyen procedúrája annak, hogy az egykori Overwatch League játékosok újra visszakerüljenek a versenysorozatba?

"Minden Contenders vagy OWL játékos újra szerződtethető, feltéve ha megfelelnek a követelményeknek és a 18-as korhatárnak. A liga alapvetően nem szól bele abba, kivel kötnek szerződést a csapatok és úgy hiszem, azokat, akik jelenleg hontalanok, biztosan megtalálják majd a helyüket valamelyik alakulatnál." 

Az, hogy a versenysorozat igencsak le volt maradva frissítések tekintetében az éles szerverekhez képest, nagyon súlyos kritikákat kapott a szezon során. Az S2-ben terveztek ezen javítani?

"A következő évben komolyabban fogunk együttműködni a fejlesztőcsapattal, hogy a tournament realm ne legyen ennyire lemaradva és a lehetőségeinkhez képest minél frissebb patch-en játszódhassanak a mérkőzések. 

Az Overwatch League bővülésével a ligába befektetett tőke jócskán nőni fog. Mi a tervetek ezzel a hatalmas pénzmennyiséggel? (A nyolc új csapat 30-60 millió dollár között fizetett a belépésért - a szerk)

"A jövőre vonatkozó fő célunk az exkluzív, lokalizált tartalomgyártás az egész világon."

Ezek lettek volna tehát Nate Nanzer legutóbbi interjújának legérdekesebb részletei. Reméljük a biztos kijelentéseit készpénznek vehetjük és az Overwatch League jövőre is folytatni fogja világhódító hadjáratát. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!