Sokkoló élmény Clashel találkozni, de van megoldás! Iceycat bemutatja az új védőt!

Sokkoló élmény Clashel találkozni, de van megoldás! Iceycat bemutatja az új védőt!

Ha eddig a rajongók azt gondolták, hogy a pajzsos Operátorok idegesítőek lehetnek, akkor nem nagyon futottak még össze legújabb védővel, Clashel.

A brit színesbőrű hölgyeménynek nem kell a szomszédba menni a bátorságért, hiszen a a rendőri kötelékekben már sokféle élethelyzettel találkozott, ez idő alatt pedig a tömegoszlatás mesterévé vált. Ő az Operation Grim Sky legújabb védője, egyben az első, aki kapott egy pajzsot is, melynek a különleges képességét is köszönheti. Egyes sebességgel és hármas armorral rendelkezik.

Szeptember 11-étől válik elérhetővé mindenki számára Clash, addig csak a Year 3 Pass-al rendelkezők gyakorolhatnak vele. Éppen ezért Iceycat őt is kivesézte, hogy milyen helyzetekben érdemes őt alkalmazni.

Nem csak az extra eszközeként tekinthetünk a pajzsára, ugyanis, mint kiderült ez számít az elsődleges fegyverének is. Ez az első olyan Shield, amely igazi sebzésre is képes, –ha az ütéseket nem számítjuk. Három damaget jelent találatonként a sokkolása.

Másodlagos fegyverei:

  • P-10C: 40 sebzést oszt ki és táranként 15 töltény kilövésére van lehetőségünk. Egy remek, szinte minden helyzetre megfelelő félautomata pisztoly, beépített optikai irányzékkal. Iceycat szerint a Muzzle Brake ennél is hathatós segítséget jelenthet.
  • SPSMG9: Technikailag ez egy géppisztoly. Dupla lövedék kilövésére (Two-Round Burst) képes, amivel 30 sebzést okoz, a tárban pedig 20 lövedék csücsül akcióra várva. Ehhez is csatoltak előzetesen egy irányzékot, de természetesen továbbiakat is pakolhatunk rá. Nincs kimondottan legjobb, érdemes mindenkinek kitapasztalnia, hogy melyik működik számára a legjobban. A lézer is opcionális, de kevésbé fontos, mint más pajzsos Operátornál, –ugyanis Clash nem képes csípőből tüzelni a fegyvereivel, mialatt a Shieldet használja.

Extra felszerelés

Szöges drót vagy Impact gránát (robbanó). Iceycat szerint egyiknek sincs előnye a másik kárára, –tehát inkább azon múlik, hogy ki melyiket preferálja meccsei során.

CCE Shield

Hasonlóságokat mutat Montagne-al, azonban legalább annyira el is tér tőle. A pajzs golyóálló, valamint kiterjeszthető és folyamatosan ilyen állapotban lehet használni, mondhatni egy mozgó Mira ablakként szolgál. Egy roamer támogatásaként tökéletes, viszont itt jön a fekete leves, ugyanis megtanulni együtt mozogni már nem lesz olyan egyszerű. A kommunikáció a legfontosabb ebben az esetben.

Fontos tudni, hogy a legközelebbről sem lehet semmilyen fegyverrel átlőni, éppen ezért a falakon képzett lyukaknál remek védelmet jelenthet az ő jelenléte. Más pajzsos Operátoroktól eltérően nem tud ütni a Shielddel, ezért igyekezzünk elkerülni az ellenfél (melee) közelségét. Ugyanis, ha kiosztanak egy pofont, akkor bajba kerülhetünk: karakterünk megbillen és bizonyos szögből már sebezhetővé válik.

A Shield különleges képessége az elektromos sokkolás, a 12 méteren belül lévő ellenségeknek megrázó élményben lehet tehát részük és nem csak egy célpontot találhatunk el vele (ez csak akkor működik, ha egymás közelében vagy mögött tartózkodnak). Hiába van a velünk szemben álló Operátornál pajzs, a stun effektet az sem fogja levédeni. Nem csak sebzi, de lassítja is őket. Jobb alul lehet látni a töltöttséget, érdemes rá figyelni, hogy nehogy kifogyjunk a szuflából egy nem kívánt helyzetben. Animációkat azonban nem szakít meg, tehát a defuser lepakolását ilyen módon nem tudjuk megakadályozni, valamint drónokat sem pusztít el.

Legnagyobb hátránya, hogy ilyen állapotban nem tud lőni, viszont ha valamelyik fegyvert előhúznánk, akkor relatíve gyorsan előkapja a stukkert. Ekkor a hátára pakolt pajzs továbbra is ellátja a feladatát és golyóálló mivolta miatt ott is védelmet nyújt. Claymore esetében, ha kiugrunk az ablakon és a hátunkon van a pajzs, akkor a földet érés után rögtön forduljunk 90 fokkal valamelyik irányba, így az felfogja a robbanás erejét és kevésbé sebződünk.

Thatcher és Zofia egész jó counter lehet ellenünk, Capitao pedig egyenesen rémálom lehet számunkra, ha megküld minket egy gyujtó nyílvesszővel.

Miként érdemes az Impact gránátot használni és hogyan pozícionáljunk a karakterrel? A videójából minden kiderül:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!