Artifact: Skywrath Mage kombójától az ég óvja lapjainkat!

Artifact: Skywrath Mage kombójától az ég óvja lapjainkat!

Akció közben ugyan még nem láttuk, de a leírás alapján egy igen erős kék kártya lehet, aki jól együttműködhet néhány másik aoe spellel.

Az elmúlt időszakban nem kevés információ látott napvilágot az Artifactról, vagyis a Valve legújabb kártyajátékáról. Megannyi hőst, varázslatot és játékmechanikát megcsodálhattunk már, azonban vannak még bizony homályba burkolózó részletek is. Az egyik ilyen például a Dota 2-ből már jól ismert Skywrath Mage, ugyanis ő is kap lapot, akció közben viszont még nem láttuk. Az egyik Youtube csatorna viszont remek munkát végez és igyekszik sok edukációs tartalommal szolgálni az Artifactról. Lássuk hát mire képes a mágus, aki elől a Dotában csak kevés alkalommal lehet meglógni.

Talán azt kevesen tudják a háttérsztorijából, hogy titokban Dragonus (Skywrath Mage) az egyik legidősebb és leggyönyörűbb Skywrath-be, Princess Shendelzare-be volt szerelmes. A Dota 1-ben a húga rátámadt (Phantom Assassin, bár a Dota 2-ben már nincs köztük kapcsolat) és csak úgy tudott kiszabadulni a ketrecéből, ha levágta saját szárnyait. Ezek után nem tudta elfogadni magát királynőként, de bosszút fogadott, –előtte azonban felajánlotta testét Scree’auk istennőnek és energia formájában tért vissza (Vengeful Spirit). Dragonus megtudva az igazságot azért harcol elsősorban, hogy egy nap visszaállítsa szerelme alakját és teljesen meggyógyítsa sebeit.

Kártyája

Három sebzése van (egy creepet nem tud megölni), nulla armorja és hat életerő ponttal rendelkezik. Jelenlegi formájában csak három kártya mondható hasonlónak vagy gyengébbnek: Crystal Maiden (2-0-5), Meepo (4-0-5), Prellex (3-0-5). A másik oldalt vizsgálva a mostani pakliban legalább 14 karakter van, akik egy ütéssel végeznek vele.

Kék hősről lévén szó, nem ezek a statisztikák mutatják meg igazi erejét. Különleges képességei:

  • Concussive Shot: Két körönként lehet használni, és egy ellenséges hős, valamint a mellette lévő kártyák armorját 2-vel csökkenti. A piros kártyákkal (Cleave) elég hamar megtalálja az összhangot például.
  • Premier Spell - Mystic Flare: 12 sebzést ad le (egyenletesen elosztva) a célpontra és a közvetlen mellette lévő szomszédaira, aktiválása 6 manába kerül. Pontosan még nem tudni miként működik, hiszen valószínüleg használhatjuk majd akkor is, ha csak egyetlen kártya van velünk szemben, de vajon az összes sebzést akkor arra az egy lapja tolja-e el?! A Concussive Shottal pedig gyanítom lehet majd kombózni. Együtt a kettő már 18 sebzést jelent, 3 targetnél ez fejenként 6. Masszív.

Early Game

Az elején valószínüleg felhasználható tárgyakat veszünk majd neki. Megjátszásakor egyértelműen a lane kontrollja lesz a fontos a képessége alapján, de ha egyedül nem megy ez, akkor a piros lapok elég jól kiegészítik őt (főleg a Cleave).

Mid Game

Egyre inkább figyelni kell rá, hiszen egy jól irányzott Mystic Flare akár a lane megnyerését is jelentheti. Akár az is szóba jöhet, hogy ekkora áthelyezzük egy másik táblára, hogy akcióba lendülhessen. Az életerejére kell odafigyelni, tehát két item mindenképp szóba kell, hogy jöjjön vele kapcsolatban:

Late Game

Kicsit rizikós a helyzete, ugyanis meg kell válogatnunk pontosan, hogy hol is van rá szükség. Extrát jelenthet neki a Hero's Cape (+16 HP), de tp és a blink is szem előtt kell, hogy legyen. Néhány másik Premier Spell lappal együtt durvát darálhat (pl.: Echo Slam). Legjobb pajtások számára: Axe, Legion Commander, Bristleback, Sven, Earthshaker. Akik ellen ne nagyon jampiskodjunk: Rix, Omniknight, Riley the Cunning, Phantom Assassin.

A teljes videóból pedig minden fontos információt megtudtok a repülő mágusról:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!