Sikerrel mutatkozott be az első magyar Pro League játékos a PENTA színeiben!

A kemény munkának mindig meg van az eredménye, és ezt most egy újabb magyar játékos bizonyította, miután bejutott a legjobbak közé és szerződést kapott.

Tovább nőtt a magyar profi játékosok köre azzal, hogy SirBoss elsőként Magyarországról a Rainbow Six: Siege Pro League 8. szezonjába jutott, miután előbb a Mock-It Esports, majd a PENTA Sports ajánlott neki szerződést. Utóbbi együttesről tudni kell, hogy az R6S mezőny legsikeresebbje, hiszen háromszor sikerült eddig elhódítaniuk a legrangosabb bajnokság első helyét, de nyerték már meg a Six Invitationalt is. 

A konstans jó teljesítmény végül meghozta a sikert SirBoss számára: sokáig a T3H Esports-nál igyekezett fejlődni, akikkel két nemzetközi nagy tornára is sikerült kijutnia, majd felfigyelt a tehetségére a Mock-It szervezete. Időközben a PENTA elveszítette csapatát, kivásárolta őket a G2, így a játékosok nélkül maradt top gárdának kapóra jött a remekül összeállt Mock-It bandája és rögtön szerződést is ajánlottak nekik. A napokban pedig be is mutatkozott új együttesében és bizony a Supremacy ellen győzelemmel (6-3) debütált az új színekben.

A Pro League jelenlegi állása:

Miként indult a karrierje és hogy miként élte meg az elmúlt időszakot arról kérdeztük SirBoss-t, aki készségesen megválaszolta kérdéseinket:

1. Először is tudnál mesélni a karrieredről? Mióta játszol versenyszerűen? Milyen csapataid és eredményeid voltak?

"Versenyszerűen körülbelül másfél éve játszom, a kezdetekben egy baráti csoporttal próbáltuk ki, hogy milyen ESL-n játszani. Nyilván akkoriban semmi nem jött össze. Később bekerültem egy akkor még szervezet nélküli csapatba, a Choose-ba. A Choose volt az első csapat, aki komolyan vette a játékot, és velük értem el SLS-ben egy harmadik helyet, illetve később a Challenger ligába kerültünk. Leigazolt bennünket a T3H szervezet, nekik köszönhetően juttounk el Austinba, életem első Dreamhack-jére, később aztán a Dreamhack Valenciára is kvalifikáltuk magunkat. Spanyolországban már a legjobb 10-be is sikerült bejutnunk."

2. Játszottal régebben más fps játékokkal is? Miért pont az R6S-ra esett a választás?

"Sok játékot kipróbáltam, akciót, stratégiait, játszottam COD-t és CS-t is. S, hogy miért az R6S? Mert nem elég, hogy jól lőj, fontos a csapatjáték, fontos a stratégia. Nincs két ugyanolyan kör, egyszerűen mindig más."

3. Ha jól tudom szerepeltél magyar együttesben is, aztán először Magyarország történetében leigazolt egy Pro League csapat, ami óriási szó. Mi volt az első gondolatod mikor megkeresett a Mock-it Esports, majd később a Penta?

"Mikor lehetőséget kaptam egy Pro League csapattal játszani, szerződni, óriási öröm volt, igazából elértem a legmagasabb szintet ebben a játékban. Innen felfelé akkor van még , ha nyerünk! Tárgyaltunk a Mockit- tal, a csapat régen az ő színeiben játszott, aztán a PENTA Sports lett akivel végül szerződést kötöttünk."

4.Gondolom egy álmod vált valóra ezzel a lehetőséggel. Most, hogy bekerültél milyen céljaid vannak a csapattal?

"Tényleg egy álom vált valóra, –már csak azért is mert jelenleg a PENTA Sports az R6S közösség legismertebb egyesülete! A célok: nyerni , nyerni, nyerni! Megnyerni a Pro League-t, bejutni és megnyerni a Six Invitationalt!"

5. Sok időt még ugyan nem töltöttél velük, de érződik már, hogy másabb a mentalitás vagy hogy képzeljünk el egy profi együttest belülről? Felkészülésről tudnál mesélni?

"A csapat szemléletére jellemző, hogy mindenki tenni akar, és tesz is a sikerért, mind az egyéni, mind a csapat fejlődéséért. Sokat játszunk és gyakorlunk, ez általában napi több órát jelent. Elemezzük, analizáljuk a többi csapat játékát, felkészülünk a következő mérkőzésre."

6. Már a PENTA-nál vagytok és be is mutatkoztatok. Milyen érzés volt az első mérkőzésedet végigjátszani náluk?

"Élmény volt. Próbáltam úgy menni, mint a többi fontos meccsen. Azért egy kicsit visszafogottabban toltam, jobban ügyeltem a “biztos” játékra, hogy kevesebbet hibázzak. Lesznek ettől jobb meccseim."

7. Végül pedig mit gondolsz, mekkora a szakadék a magyar és a pro league csapatai között?

"Sok gyakorlás szükséges, türelem, higgadtság. Szerintem a fő probléma a mentalitással van. Találkoztam például olyan magyar játékosokkal, akik akár okkal vagy ok nélkül lesznek dühösek. Azért mert veszítenek vagy játék hiba miatt, esetleg a társak hibái miatt. Az ilyen hozzáállás mindig gátolja a fejlődést; nem lehet egymásra mutogatni, egymást hibáztatni, különösen nem játék közben. Nyilván egy hibát meg kell beszélni, de csak a meccs után. A kérdésedre a konkrét válasz: a  "szakadék" elég széles :), de amit az első sorban írtam azokkal csökkenthető."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!